По време на спиране на огъня през ноември бяха освободени

...
По време на спиране на огъня през ноември бяха освободени
Коментари Харесай

100 дни война в Газа: Израел няма да спре, хиляди поискаха оставката на Нетаняху

По време на прекъсване на огъня през ноември бяха освободени 105 заложници в подмяна на 240 палестински пандизчии. Пускането на независимост на доста от тези пленници стана допустимо само с помощта на военния напън, сподели началникът на израелския общоприет щаб Херци Халеви, представен от Българска телеграфна агенция.

В навечерието на 100-те дни от началото на офанзивата израелският министър председател Бенямин Нетаняху към този момент предизвести - " Никой няма да ни спре! "

Направи го на фона на многохиляден митинг в Тел Авив с искане на неговата оставка. Протестиращите упрекват израелския министър председател и държавното управление му, че не прави задоволително, с цел да върне вкъщи заложниците, които " Хамас " към момента държи в линията Газа, съобщи ДПА.

Протестът се организира в навечерието на стотния ден от началото на войната в Газа, провокирана от най-тежкото кръвопролитие в историята на Израел, осъществено от " Хамас " и други екстремистки групировки, предава Българска телеграфна агенция. На 7 октомври предходната година те убиха към 1200 души в израелските гранични региони покрай Газа и отвлякоха към 240 души в палестинския анклав.

Снимка: БТА/AP Photo/Abed Khaled, File

В отговор Израел подложи Газа на обстрел и стартира сухопътна атака в линията. По време на прекратяването на огъня през ноември 105 заложници бяха освободени в подмяна на 240 палестински пандизчии, само че от този момент има малко признаци на вяра за фамилиите на към момента арестуваните.

Близо 24 000 палестинци починаха по време на акцията на Израел за елиминиране на " Хамас " от Газа , по данни на здравните управляващи в следения от ислямистката група анклав. Конфликтът провокира филантропична рецесия.

Популярността на Нетаняху внезапно спадна след всеобщите убийства на 7 октомври, като израелската общност го упрекна, че не е подготвил задоволително добре силите за сигурност за сходна офанзива. Опитът на Нетаняху, който оглавява държавна коалиция, включваща ултрарелигиозни и крайнодесни партии, да прокара извънредно противоречива правосъдна промяна също провокира вълна от всеобщи митинги предходната година, напомня ДПА.

На този декор Израел няма желание да приключва бойните дейности. Израелската войска съобщи, че желае да ускори още повече военния напън върху ислямисткото придвижване " Хамас ". Заявката беше направена от началника на израелския общоприет щаб Херци Халеви на стотния ден от войната в Газа, съобщи ДПА.

" Одобрихме проекти на Южното командване за продължение на бойните дейности и увеличаване на военния напън върху " Хамас ". Натиск, който ще докара до унищожаването на " Хамас " и връщането на заложниците ", сподели Халеви. Ръководството на " Хамас " се надява на преустановяване на огъня и " е уверено, че този миг наближава ", сподели той.

В изявлението си израелският военачалник обърна внимание и на боевете с Хизбула в Ливан. Шиитското придвижване е съдружник на " Хамас ". Той съобщи, че " регионът на Южен Ливан е зона на бойни дейности и ще остане такава, до момента в който Хизбула продължава да работи оттова. Хизбула рискува да трансформира цялата страна Ливан в зона на военни дейности. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР