По време на специална военна операция руските военни са унищожили

...
По време на специална военна операция руските военни са унищожили
Коментари Харесай

Руските военни пак започнаха да докладват за унищожени HIMARS

По време на специфична военна интервенция съветските военни са унищожили четири американски ракетни установки HIMARS, 800 снаряда за тях и 120 украински военнослужещи . Това се е случило в Донецката национална република, съгласно отчета на представителя на съветското Министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков. Обичайно отчетът на МО се отнася за последните 24 часа, въпреки и в днешния това да не се показва категорично в обявата в ТАСС.

" В резултат на ракетни и въздушни удари по скупчване на военна техника в региона на жп гара Дружковка в Донецката национална република бяха унищожени две ракетни установки HIMARS американско произвеждане, четири ракетни установки RM-70 Vampire, чешко произвеждане, над 800 ракети за ракетни установки , шест автомобила и до 120 украински военнослужещи ".

Според украински медии е ударена ледената пързалка " Алтаир " , употребена от хокейния тим " Донбас " и за образование на възпитаници, като във " Facebook " ръководителят на клуба удостовери.

Припомняме, че през лятото, в първите седмици откакто украинските сили получиха установките HIMARS от съветското военно министерство всекидневно рапортуваха унищожени и обезвредена такава техника . Още на втората седмица броят на унищожените надмина доста броя от 38, който е бил получен като военна помощ от Съединени американски щати . В последните месеци съветските военни не се хвалиха с това, само че отчета от през днешния ден идва след по база, цялостна с мобилизирани, в Макеевска, Донецка област, от нощта на 31 декември.

Той добави, че в хода на контрабатарейните дейности край Краматорск са били открити и унищожени още две пускови установки HIMARS MLRS, от които е бил осъществен обстрел на жилищни региони на ДНР.

Освен това Конашенков оповестява и че три артилерийски системи М-777 американско произвеждане са били унищожени на огневи позиции край град Артемивск в Донецката национална република и село Червоная Диброва в ЛНР. Две украински ракетни установки за залпов огън " Град " край Волчанск, Харковска област, и Серебрянка, ДНР. Допълнително са унищожени и две гаубици Д-30 край Каменское и Хулиполе, Запорожка област. Четири склада с артилерийски муниции и военно съоръжение, принадлежащи на украинските въоръжени сили, бяха унищожени наоколо до селищата Хуляйполе и Червоное, Запорожка област , а склад с оръжия и военно съоръжение, принадлежащи на украинските въоръжени сили, беше погубен наоколо до Тяхинка, Херсонска област.
 Първо
Първо " Джавелин ", по-късно HIMARS, в този момент " Пейтриът " - Какво следва?

Генерал Ходжис: Въпросът е по какъв начин да се помогне най-вече на Украйна, без да прерасне в спор САЩ-Русия или НАТО-Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР