По време на снощната буря, преминала с проливен дъжд, на

...
По време на снощната буря, преминала с проливен дъжд, на
Коментари Харесай

След бурята в Козлодуй: Наводнени къщи, запушени шахти и разбити пътища

По време на снощната стихия, минала с пороен дъжд, на дежурната линия в Козлодуй бяха получени голям брой сигнали от жители за прекратено електрозахранване, наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, оповестяват от общината. 


" Община Козлодуй неотложно предприе ограничения за нормализиране на обстановката и реагира на подадените сигнали. През цялата нощ чиновници на общинска администрация и на Оперативна програма „ Комунална активност ” са отстранявали провалите от бурята. Няма регистрирани тежки произшествия с потърпевши хора и животни ".



Екипи на районно управление (на МВР) – Козлодуй са помагали за затварянето на няколко улици, които са непроходими в резултат на дъжда. Проблемните сектори са резултат от ремонтните действия на ВиК – Козлодуй по замяна на тръбопроводната мрежа. Службата по пожарна сигурност е помогнала при отводняване на ул. „ Христо Ботев ", оповестяват от общината. 



Ръководството на Община Козлодуй неотложно се е свързало с компанията подизпълнител на ВиК – Козлодуй. Във вторник следва среща за разискване на неотложни ограничения и дейности по възобновяване на проблематичните сектори.

Кметът на община Козлодуй Маринела Николова направи обход по най-засегнатите улици.

Междувременно ще бъдат изравнени ул. „ Лозенград ” и ул. „ Люле Бургас ”, а след тях поетапно и други потърпевши улици. Оперативна програма „ Комунална активност ” ще окаже подпомагане, като ще бъде насипана ул. „ Цанко Церковски ”, прибавят от общината. 


Призовават се жителите, в случай че намерят паднали автомобилни табели, да ги дават в Община Козлодуй при денонощния дежурен. Собствениците могат да си ги потърсят от чиновниците на Общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР