По време на следването си всеки бъдещ учител трябва да

...
По време на следването си всеки бъдещ учител трябва да
Коментари Харесай

Министър Денков: Бъдещите учители на стаж в „трудни“ училища

По време на следването си всеки предстоящ преподавател би трябвало да изкара стаж в „ мъчно “ учебно заведение – да работи с деца от фамилии без отношение към образованието или да преподава на възпитаници със специфични потребности.

Студентите да получават подобен опит настрана от стажа си в базовите учебни заведения, които по принцип са най-хубавите в системата.

Това предложи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков по време на националната конференция „ Състояние на ромската просветителна интеграция: от сегрегация към образование в етнически смесена среда “, проведена от Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “.

Трябва да се работи за повишение на качеството на образованието във всички учебни заведения, посочи акад. Денков. „ Да стартираме с ранното детско развиване – още от яслите и детските градини да се обезпечи грижа за всяко дете, без значение какъв е общественият му статус. Тук влизат освен безплатните ясли и градини, само че и безплатните учебници, храна за децата, общежития, както и безплатните електронни запаси и достъпът до тях “, изясни министър Денков. Той напомни, че тази есен ще проработи облакът с електронни запаси на Министерството на образованието и науката, който би трябвало да даде онлайн обучителни материали на всички – с видеосъдържание, проби, занимателни игри, опция за обмяна на опит и сред учениците, и сред учителите. „ Тогава към този момент ролята на частните уроци ще стане напълно друга. Надявам се един ден те да станат непотребни “, разяснява министър Денков.

Националната стратегия „ Заедно в изкуствата и спорта “ ще увеличи интереса към учебното заведение измежду децата, които в този момент мъчно влизат в час. Предстои към извънкласните занимания по спорт и изкуства да бъдат добавени такива по просвета и технологии, които да се организират да вземем за пример във към този момент основаните STEM кабинети. Те ще привлекат още повече възпитаници със характерни ползи. Целта е последователно да се загуби границата сред елитните и „ сложните “ учебни заведения, стана ясно от думите на акад. Николай Денков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР