По време на сън човек възстановява сили, почива си от

...
По време на сън човек възстановява сили, почива си от
Коментари Харесай

Почти всички спят в тази поза, а тя е най-опасната

По време на сън човек възвръща сили, почива си от работа. Ето за какво определената от вас позиция е доста значима за съня. Оказва се, че има пози, които не трябва да се заемат.
Последните проучвания на учените удостоверяват, че има една позиция, която се смята за рискова.
Спането с притиснати към гърдите колене предизвиква болежка в гърба и раменете. Това състояние на тялото слага доста стрес върху ставите. Тази информация е предоставена от доктор от Американската академия по медицина на съня.
Хората, които спят в състояние на ембрион, са изправени пред дихателна непълнота, незадоволително доставяне на мозъка с О2.
По стомах
Лекарите назовават ​​тази поза най-вредна за здравето. Докато почивате легнали по стомах, гръбначният дирек страда, мускулите на врата се напрягат. Избирайки тази позиция, бъдете готови за изтръпване в раменете, нарушено кръвообращение.
В резултат на това след сън могат да се появят главоболие и заспалост. Лицевите тъкани не получават нужното количество О2, вследствие на това " торбички " се появяват под очите заран.
 Лекар: Това е най-полезната позиция за сън Лекар: Това е най-полезната позиция за сън
В изявление за „ Аргументи и обстоятелства “ неврологът Евгений Соков разкрива коя позиция за сън е най-полезна, оповестява РИА Новости....
В едно изследване са взели участие 670 души. Много хора, спящи по стомах, сънували кошмари. Учените отдават това на зной по време на сън по стомах.
Тази поза за сън е рискова за възрастните хора, защото може да докара до инсулти, инфаркти. В това състояние каротидната артерия е компресирана и белите дробове не могат да действат обикновено, работата на вътрешните органи се утежнява.
На една страна
Британски учени настояват, че нощната отмора от дясната страна е нездравословна. Тази поза води до проблеми с храносмилането.
Като мотив експертите цитират обстоятелството, че жлъчният мехур и черният дроб са ситуирани вдясно. Освен това се нарушава храносмилането и действието на лимфната система, покачва се киселинността в хранопровода и се усилва вероятността от киселини.
 Ето какъв брой би трябвало да спите, с цел да сте здрави Ето какъв брой би трябвало да спите, с цел да сте здрави
Учените опровергаха необятно публикуваното мнение, че се нуждаем от осемчасов сън. Нещо повече, съгласно експертите е мит, че съврем...
Сънят на лявата страна способства за елиминирането на токсините. Тази поза усъвършенства сърдечната функционалност, облекчава напрежението от мускулите на врата и усъвършенства действието на лимфната система. Особено потребна за сън поза на лявата си страна е за бременни дами, тъй като подсигурява потока кръв за плода.
Откриха артикул, който изненадващо понижава риска от преждевременна гибел
" Морска звезда "
Много хора обичат да спят с разтворени ръце. Невролог от клиника в Бирмингам твърди, че това състояние на тялото предизвиква хъркане, води до дискомфорт, неприятна болежка.
За да бъде сънят пълностоен и здрав, би трябвало да изберете вярната позиция на тялото. Най-добрият вид е да почивате по тил, на лявата страна. Сънят по тил упражнява отмерено натоварване на сърцето, отпуска всички мускули.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР