По време на събитието GTC Europe 2017 в Мюнхен, Nvidia

...
По време на събитието GTC Europe 2017 в Мюнхен, Nvidia
Коментари Харесай

Nvidia представи платформата Drive PX Pegasus за роботизирани автомобили

По време на събитието GTC Europe 2017 в Мюнхен, Nvidia анонсира новата хардуерна платформа Drive PX Pegasus за безпилотни коли.
Nvidia Drive PX Pegasus дава опция за основаване на роботизирани коли с пето равнище на автоматизация (Full Automation) и заменя предходната Drive PX2. Производителността е над 320 трилиона интервенции в секунда, което е 10 пъти повече от предходната платформа.



Устройството ще има две системи-върху-чипа Nvidia Xavier, всяка от които с осем ARM процесорни ядра и 512 поточни процесори CUDA с микроархитектура Volta. Новата SoC Xavier ще има и два графични процесора от последващо потомство (Post-Volta). Необходимата мощ за зареждането на цялата платка е към 500 W, до момента в който за Drive PX2 бе нужна двойно по-малка мощ.

Вътрешната пропускателна дарба на паметта на новата платформа е над 1 TB/s. Платката е оборудвана с 16 специфични входа за включване на камери, радари, лидари и ултразвукови датчици. Налични са и CAN, Flexray и 10 Gigabit Ethernet конектори.



Nvidia Drive PX Pegasus ще бъде показана на сътрудниците за тестване не по-рано от първата половина на идната година, а действителните коли с тази платформа можем да чакаме след 2-3 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР