По време на събитието Е3 2018 Фил Спенсър потвърди, че

...
По време на събитието Е3 2018 Фил Спенсър потвърди, че
Коментари Харесай

Microsoft официално представи своята стрийм услуга xCloud

По време на събитието Е3 2018 Фил Спенсър удостовери, че Microsoft работи върху стрийм услуга, която ще даде опция игрите за конзоли да се играят на всевъзможни устройства. Сега услугата бе публично обявена под името Project xCloud.

Project xCloud е основан за конзоли, компютри и мобилни устройства. Първите обществени проби на xCloud са оповестени за 2019 година. Постепенно ще се уголемяват районите и поддържаните устройства. За работата на xCloud, Microsoft ще употребява профилиран хардуер в своите дата центрове.

Потребителите ще могат да играят играят игри посредством стрийм услугата на своите компютри, смарт телефони и таблети благодарение на геймпад и клавиатура. Ще се поддържа и сензорно ръководство. Microsoft съобщи, че специфичен екип работи върху намаляването на задръжките на видеото посредством комбинирането на най-съвременни мрежови технологии с нови логаритми за шифроване и декодиране на видеото. Благодарение на този метод, стриймингът ще се реализира даже и благодарение на 4G мобилните мрежи.



Microsoft към този момент не дава информация, каква ще бъде разликата сред Project xCloud и съперниците в лицето на GeForce Now, PlayStation Now и Liquid Sky. Но мрежовата инфраструктура на Microsoft е голяма и софтуерният колос в действителност може да окаже въздействие върху международната гейм промишленост.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР