По време на ротационното председателство на ЕС Австрия ще се

...
По време на ротационното председателство на ЕС Австрия ще се
Коментари Харесай

Австрия ще се бори с данъчните измами по време на председателството на ЕС

По време на ротационното председателство на Европейски Съюз Австрия ще се стреми към приемането на европейски и интернационалните ограничения за попречване на интернационалните данъчни измами, съобщи организация " Ройтерс ".

Това заяви австрийският министър на финансите Ханс Йорг Шелинг след среща във Виена с френския си сътрудник Брюно Льо Мер. Австрия е ротационен ръководител на Европейски Съюз през втората половина на 2018 година след България.

" Трансграничната битка с данъчните измами и избягването на данъчното облагане е водещ приоритет за мен ", съобщи Шелинг. " Една по-ефективна битка с данъчните измами изисква европейски и интернационалните решения. Европейски Съюз би трябвало най-сетне да създаде взаимна тактика в тази област ", добави той.

Австрийското финансово министерство сподели, че Шелинг е създал проект за елиминиране на опциите за отбягване на данъчното облагане, който е разискал преди две седмици с европейския комисар по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси.

На срещата си Шелинг и Льо Мер са разискали нуждата от задълбочаване на икономическите връзки и на валутните съюзи в Европейски Съюз и еврозоната. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР