По време на реч в Самсун, Северна Турция Президентът Ердоган

...
По време на реч в Самсун, Северна Турция Президентът Ердоган
Коментари Харесай

Турция предупреди Гърция, че е в обсега на въздушните ракети

По време на тирада в Самсун, Северна Турция Президентът Ердоган напомни, че страната създава ракети " Тайфун “. Той уточни, че това плаши гърците, също така е допустимо обсегът им да засегне Атина.

 

" Тайфун “ е балистична ракета с дребен обхват, която Анкара създава. Тя беше тестована през октомври над Черно море. Тя порази цел на разстояние от към 560 километра, което е повече от два пъти повече от обсега на сегашните ракети в арсенала на Турция.

 

Ердоган насочи предизвестие към Гърция, че в случай че решат да се въоражат и да си закупят муниции от разнообразни страни, това ще има следващи дейности от страна на Турция.

 

Анкара неведнъж предизвестява, че знае за възходящото военно струпване на гръцките острови в Егейско море, които са покрай бреговата линия на Турция, което последната регистрира като опасност.

 

Миналата седмица турският външен министър Мевлют Чавушоглу предизвести Гърция да спре милитаризирането на островите в Егейско море. В противоположен случай е допустимо Анкара да предприеме съответните дейности на място.

 

Въпреки че са съдружници в НАТО, прилежащите страни са в спор от десетилетия по редица двустранни разногласия. това включва морски граници, припокриващи се искания към континентални шелфове и дългогодишния спор за Кипър.

 

По-рано тази година Гърция прикани своите западни съдружници да сложат завършек на подстрекателската изразителност на Турция или рискуват нова обстановка като в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР