По време на разговора американският президент е поискал деескалация на

...
По време на разговора американският президент е поискал деескалация на
Коментари Харесай

„Сериозен и по същество“: Байдън поиска от Путин намаляване на напрежението около Украйна

По време на диалога американският президент е изискал деескалация на напрежението с Украйна. Байдън е начертал още веднъж разновидностите при усмиряване на обстановката и при възможна инвазия на Русия.

Вашингтон разгласи, че е подготвен да прибегне към ограничения като налагане на наказания, укрепване на НАТО в страни от Алианса и даване на спомагателна помощ на Киев, в случай че се стигне до нахлуване на съветски войски на украинска територия.

По информация на Белия дом по време на диалога двамата водачи са говорили за това какъв брой е значимо да има „ прагматична, насочена към резултати дипломация “.

Вашингтон акцентира изгодата от дипломацията, като Байдън е декларирал, че прогрес по време на идните срещи в Женева в разнообразни формати може да има „ единствено в среда на деескалация вместо ескалация “.

Официален представител дефинира тона на диалога като „ сериозен и всъщност “. Той разяснява и терзанията на Москва от разгръщане на НАТО с думите:

„ Нашата позиция е доста ясна. Това са решения, които се вземат от суверенни страни, несъмнено в консултация с Алианса “.

Официалният представител приказва и за водене от Москва на договаряния в общественото пространство по тематиката, като уточни, че това, което е било потвърдено като градивно в такива случаи, е воденето на тези диалози при затворени врата със съдружниците и съветската страна.

Путин е предизвестил, че нови наказания ще бъдат сериозна неточност

По време на диалога си с Владимир Путин Джо Байдън е подчертал особената отговорност на Русия и на Съединените щати за гарантирането на стабилността освен в Европа, само че и в целия свят.

Американският президент ясно е декларирал, че Вашингтон няма желание да разполага в Украйна ударни настъпателни оръжия. Това се показва в оповестено на уеб страницата на Кремъл прессъобщение.

Според пресслужбата на Кремъл Владимир Путин е декларирал, че упоменатите от Джо Байдън огромни наказания против Русия при положение на ескалация към Украйна биха били сериозна неточност, която би довела до цялостен раздор на руско-американските връзки.

Путин е подчертал, че вследствие на взаимната работа Москва чака да получи твърди юридически гаранции, изключващи по-нататъшно разширение на НАТО на изток и разполагане на застрашаващи Русия оръжейни системи наоколо до границите й.

„ Нашият президент акцентира, че в сегашната задоволително комплицирана обстановка ще се държим по този начин, както биха се държали Съединените щати, в случай че към американските граници бяха ситуирани настъпателни оръжия “, съобщи Юрий Ушаков, асистент на съветския президент.

Той оцени диалога сред Путин и Байдън като градивен и добави, че двамата водачи ще управляват персонално идните на 10 януари в Женева руско-американски договаряния.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР