По време на проведения през уикенда хакатон DEFCON 11-годишнo момче

...
По време на проведения през уикенда хакатон DEFCON 11-годишнo момче
Коментари Харесай

11-годишен хакна копие на система за гласуване в САЩ за 10 мин.

По време на извършения през уикенда хакатон DEFCON 11-годишнo момче съумя да реализира изключително стеснителен пробив. Той съумя да хакне реплика на уеб страницата за гласоподаване на щата Флорида и да промени резултатите от “изборите ” за по-малко от 10 минути, написа profit.bg..

DEFCON е най-голямата хакерска конференция, която се организира годишно в Лас Вегас. На нея хакери и специалисти по киберсигурност се пробват да пробият всевъзможни системи за компютърна сигурност, показвайки какъв брой елементарно може да се манипулира както програмен продукт, по този начин и хардуер. На тазгодишната конференция, DefCon добави деца към листата на поканените, най-много с цел да се опитат да хакнат “13 имитационни уеб страницата, свързани с гласуването за президент в разнообразни щати,” съгласно PBS.
11-годишният Емет Брюър, който сполучливо проби копието на уеб страницата за гласоподаване във Флорида, не бе единственото дете, което съумя да хакне системите за гласоподаване по време на конференцията. Общо към 50 деца на възраст сред 8 и 16 години са участвали на конференцията, съгласно DEFCON, а към 30 от тях са съумели да пробият уеб страниците за гласоподаване.
От Националата асоциация на държавните секретари излязоха с изказване по отношение на протичащото се на DEFCON, изразявайки опасения, че събитието предизвиква хакването на публични системи за гласоподаване. От организацията също по този начин обявиха, че то не отразава действителността на електронното гласоподаване в Съединени американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР