По време на протести полицаите не носели боди камери, защото

...
По време на протести полицаите не носели боди камери, защото
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: Полицаите не носят боди камери, за да не им ги счупят!

" По време на митинги служителите на реда не носели боди камери, тъй като се страхуввали да не им ги счупят ", това скандално и безумно разобличаване направи шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Любомир Николов.

На въпрос дали по време на митинга против БФС през ноември м.г. чиновниците на Министерство на вътрешните работи са носели камери, които да са запечатали полицейски произвол и принуждение, Николов удостовери, че те не са имали такива.

" Преценено е, че тези боди камери, които се закрепвват нормално на ревера на чиновниците стават доста елементарно чупеща се движимост при сблъскване с навалица и откриваме страхотни неналичия на камери откакто сме влезнали в подобен спор с протестиращи ", разгласи Николов.

Той натърти, че при всички всеобщи събития има служител на реда или служители на реда, които снимат, както дейностите на протестиращите, по този начин и тези на сътрудниците си.

В същото време обаче, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи разгласи в ефира на Нова тв, че боди камерите към този момент щели да станат наложителни за всички служители на реда, които работят на улицата.

Николов не изясни по какъв начин към този момент няма да им ги чупят протестиращи, както и не даде никакви детайлности по кое време ще стане това, както и дали към този момент е стартирана работа по оповестяването на социална поръчка за придобиването на устройствата.

Повече от естествено е тъкмо по време на всеобщи мероприятия служителите на реда да имат камери. Има задоволително модели, които може да бъдат поставени без боязън, че ще бъдат счупени или развалени. Отделно от това от всички видеа - да вземем за пример при митинга против БФС, се виждаше, че не малко служители на реда бяха облечени с протектори, като робокопи, които скриваха освен номерата им, само че и умерено можеха да прикриват и боди камерите от външно въздействие.
ТЕМА преди 3 дни 2127 преди 29 дни 2281 преди 1 месец 6622
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР