По време на протест в столицата на Северна Македония във

...
По време на протест в столицата на Северна Македония във
Коментари Харесай

Протестите и безредици в РСМ продължават! 47 полицаи са ранени

По време на митинг в столицата на Северна Македония по отношение на предложение за излизане от задънената улица в напъните на страната да се причисли към Европейския съюз бяха ранени 47 служители на реда, оповестиха от полицията.

Нараняванията са получени, откакто група най-вече младежи са се отделили от главния митинг и са хвърляли камъни, железни пръти, яйца и коктейли " Молотов " по постройката на Народното събрание в Скопие.

От уикенда насам хиляди хора стачкуват всяка вечер против френското предложение за компромис, целящ да отстрани възраженията на прилежаща България против присъединението на Северна Македония към Европейския съюз.

Полицията заяви, че са били арестувани 11 протестиращи. Министър-председателят Димитър Ковачевски осъди нападенията против полицията, като съобщи, че насилието не може да бъде целесъобразно.

Министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски посети ранените служители на реда в болница в сряда. Той съобщи, че се организира следствие на подбудителите на насилието, и предизвести, че те ще бъдат подложени на " най-строгите вероятни санкции ".

" Всички знаем доста добре кой стои зад митингите и кой ги е призовал ", сподели Спасовски.

Министърът съобщи, че полицията разполага с " оперативна информация ", че набези с коктейли " Молотов " против държавни здания се възнамеряват и за различен митинг, плануван за сряда вечерта, и прикани протестиращите да се въздържат от принуждение.

България, която като член на Европейски Съюз има право на несъгласие върху нови членове, желае Северна Македония публично да признае, че езикът ѝ има български корени, да признае българско малцинство в страната и да приключи " речта на омразата " против България. Мнозина в Северна Македония настояват, че единодушието им ще подкопае националната им еднаквост.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР