По време на продължаващия съдебен спор между Google и Epic

...
По време на продължаващия съдебен спор между Google и Epic
Коментари Харесай

Google предложи на Epic Games $147 млн за публикуване на Fortnite в Play Маркет

По време на продължаващия правосъден спор сред Гугъл и Epic Games стана известно, че ИТ-гигантът е предложил на разработчика на видеоигри заплащания в размер на 147 милиона $ за слагане на екшъна Fortnite в платформата Play Store. Съдебните документи демонстрират, че предлагането, утвърдено от управлението на Гугъл, е изпратено до Epic Games, само че там то е отхвърлено.

Според наличните данни, в границите на тази договорка Epic Games ще получава заплащания от Гугъл за интервал от три години. Отбелязва се, че Гугъл съществено се опасява, че други огромни разработчици, като Blizzard, Valve, Sony и Nintendo, също ще откажат да употребяват Play Store и ще стартират да популяризират игрите си независимо, което може да докара до съществени финансови загуби. Според оценките на Гугъл отсъствието на Fortnite от Play Store може да докара до загуба на доходи от $130–250 милиона, а при положение на овакантяване на други огромни издатели от уеб страницата —- до $3,6 милиарда.

Припомняме, че Epic Games започва Android-версията на Fortnite през 2018 година и я популяризира посредством уеб страницата си, заобикаляйки платформата на Гугъл. Това разреши на компанията да продава валута в играта без комисионната, която би трябвало да бъде платена, в случай че играта бъде оповестена в Play Store. В момента Epic Games твърди, че Гугъл се тормози от конкуренцията при разпространяването на странични Android-игри и злоупотребява с пазарната си мощност, като начислява 30% комисионна при заплащания в игрите или приложенията, оповестени в Play Store.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР