По време на приема в рамките на срещата си с

...
По време на приема в рамките на срещата си с
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко се шегуват с провала на украинското контранастъпление

По време на приема в границите на срещата си с беларуския водач Александър Лукашенко в Санкт Петербург в неделя, президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че контраофанзивата на Украйна се е " провалила ", предава " Ройтерс ".

Лидерът на Беларус, Лукашенко, разяснява: " Няма контранастъпление. " В отговор, Путин сподели: " Съществува, само че се провали. "

Украйна стартира своята дълго чакана контраатака предишния месец, само че до момента е постигнала единствено дребни облаги против добре окопаните съветски сили, които управляват повече от една шеста от нейната територия след съвсем 17 месеца война.

Американският военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, сподели във вторник украинската акция " надалеч не е неуспех ", само че ще бъде дълга, тежка и кървава.

Канал в Telegram, обвързван с Лукашенко, цитира думите му с закачлив звук, че бойци от съветската наемна група " Вагнер ", които в този момент образоват армията на Беларус, са желали да преминат през границата с членката на НАТО Полша.

" Може би не трябваше да го споделям, само че ще го кажа. Вагнеровците започнаха да ни напрягат: " Искаме да отидем на Запад. Нека. " Казвам, за какво Ви е да ходите на Запад? " Ами да отидем на екскурзия във Варшава, в Жешув ", сподели Лукашенко на среща с съветския президент Владимир Путин.

" Държа ги в центъра, както се договорихме, Беларус не би желал да ги реалокира там, тъй като настроенията им са неприятни. И би трябвало да отдадем дължимото, те знаят какво се случва към съюзната страна. Е, тъкмо по този начин, малко ", сподели той.

Полша реалокира спомагателни войски към границата с Беларус в отговор на идването на силите на Вагнер, които се реалокираха там след временен протест в Русия предишния месец.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР