По време на президентските избори всичко си дойде на мястото.

...
По време на президентските избори всичко си дойде на мястото.
Коментари Харесай

Господин Герджиков, грях или грешка е връзката Ви с Михаил Михайлов?

По време на президентските избори всичко си пристигна на мястото. Оказва се, че Михаил Михайлов се е занимавал с акцията на проф. Анастас Герджиков - нареченият от Бойко Борисов “ректор на ректорите” бе подкрепеният от ГЕРБ претендент за “Дондуков 2” и главен конкурент на Румен Радев, който безспирно обясняваше по какъв начин не е партиен претендент. От връзката с Михаил Михайлов се схваща в едно почтено изявление, обещано във в. “24 часа” от пиар експерта Джими Найденов.

Защо присъединяване на Михаил Михайлов е значимо? Защото таман това име стои зад компанията “Хайлендър Ем Ей”. С нея Софийския университет подписва оня 5-годишен контракт през 2018 година

Интересът на проф. Герджиков и съветниците му към Факултета по публицистика и всеобща връзка и студентската медия се появява ненадейно, откакто вследствие на непосилен труд на студенти и преподаватели са извоювани планове за 2 милиона лв.. Швейцарски вложител оказва помощ да се построи студио за 600 хиляди Печелят се 1.18 млн. по европейски план. Изведнъж се оказва, че студентската телевизия би трябвало да бъде дадена на външен продуцент - “Хайлендър Ем Ей” на Михаил Михайлов.

Онова, което се случва със студентската телевизия към този момент е ясно - Башар Рахал стана изпълнителен шеф на медия, избухна абсурдът с рекламния клип с “Шефе, сметанката”, а малко по-късно Цвети с късата пола от видеото стана изпълняващ длъжността шеф на мястото на Рахал. Студентската телевизия не действа. Студиото е запечатано. А последните три креативен длъжности - съкратени.

Името на Михаил Михайлов стои зад компанията и това демонстрира и информация в Търговския указател. През 2020 година става и едноличен притежател на капитала. През 2021 година внезапно същото лице, с което ректорът Герджиков подписва контракт без глобата на академичната общественост, става пиар на президентската му акция.

Това може и да е изцяло инцидентно, нали?

Защо студентската телевизия попадна на прицела на задкулисието, не можем да кажем сигурно. Можем обаче да създадем обосновано съмнение, че някой е решил да заглуши сериозната маса от будни младежи, които намерено поддържаха окупацията на СУ през 2013 година и митингите против Делян Пеевски и модела #КОЙ тогава. Студентската медия направи и поредност от документални филми по тематиката.

И това може да е чиста случайност и неприятна интерпретация на другояче справедливи обстоятелства. Въпросите обаче стоят. Отговори няма. Но в това време “ректорът на ректорите” Герджиков се върна в университета.

" Ако проф. Анастас Герджиков държи на достолепието си, както доста пъти го е заявявал, да подаде оставката си. Моето чувство оттук насетне е, че нашият университет не е независим, тъй като, когато лицето на университета обвърза кандидатурата си с една политическа мощ, няма по какъв начин това да не се отрази върху нашия метод на живот”, уточни в изявление за Българското национално радио преди няколко дни доцент Жана Попова - учител във Факултета по публицистика и всеобща връзка в СУ.

За страдание “ректорстването” на проф. Герджиков сподели, че университетът не е независимо звено от години. С него през парадния вход в Алма матер влезе задкулисието. Допреди президентската акция това бе от тези обществени секрети. Сега просто всичко излезе на ярко. Никое телевизионно изявление или изявление не може да промени обстоятелствата, господин Герджиков.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР