По време на презентацията бе поставен акцент и върху работата

...
По време на презентацията бе поставен акцент и върху работата
Коментари Харесай

БМФ Порт Бургас представи дейността си пред представители на виетнамския парламент

По време на презентацията бе подложен акцент и върху работата на двата пристанищни терминала „ Бургас Изток 2 ” и „ Бургас Запад ”

БМФ Порт Бургас показа своята активност пред представители на виетнамския парламент, които на 26 септември бяха в Бургас по покана на Народното събрание на Република България. Виетнамската делегация, ръководена от ръководителя на Националното заседание на Виетнам Въонг Динх Хуе, беше посрещната в Международния конгресен център  от Никола Косев – Директор употреба на пристанищен терминал  " Бургас Запад ", Галин Лулкин - Директор употреба пристанищен терминал " Бургас Изток 2 ", Михаела Атанасова – Експерт продажби, Елена Узунова и Пламена Тодорова от отдела за сигурност и здраве при работа.

Делегацията от Виетнам бе придружавана от бургаския депутат Жечо Станков.

В презентацията си Михаела Атанасова очерта развиването и вложенията, направени от сдружението през последните години. От основаването си през 2011 година до момента, БМФ Порт Бургас съумява да развие мащабите на своята активност, отчитайки над 106% безспорен растеж в обработените товари. През първата половина на 2023 година БМФ Порт Бургас реализира рекордни индикатори за обработка на контейнери, демонстрирайки способността си да се приспособява към изменящите се пазарни условия и да резервира лидерската си позиция. От юни 2022 година, съсобственик в пристанището е и Инвестиционният фонд на самодейността „ Три морета ”, който прави първата си инвестиция в напълно българско дружество и способства за развиването на пристанищната инфраструктура.
 Виетнамската делегация, ръководена от ръководителя на Националното заседание на Виетнам Въонг Динх Хуе, беше посрещната в Международния конгресен център  от Никола Косев – Директор употреба на пристанищен терминал  " Бургас Запад ", Галин Лулкин - Директор употреба пристанищен терминал " Бургас Изток 2 ", Михаела Атанасова – Експерт продажби, Елена Узунова и Пламена Тодорова от отдела за сигурност и здраве при работа
„ Горди сме да отбележим, че сме единственото пристанище от Европейското черноморско крайбрежие и една от дребното частни компании, които са позволени да бъдат член на Международната организация „ Транскаспийски транспортен интернационален кулоар ”, която е основана, с цел да развива и предизвиква транспортния кулоар „ TITR - Среден кулоар ”, част от който е и град Бургас. Чрез стратегическото си местонахождение морският град свързва Централна и Източна Европа, Средна Азия и Далечния Изток. ”, съобщи Михаела Атанасова – специалист в отдел продажби на БМФ Порт Бургас.

По време на презентацията бе подложен акцент и върху работата на двата пристанищни терминала „ Бургас Изток 2 ” и „ Бургас Запад ”. Те разполагат със уреди за обработка на разнообразни типове товари, както и с 19 корабни места за обработка на кораби с разнообразни параметри и характерности с общ кейов фронт от 3333 метра. Съоръженията, ситуирани на двата терминала,  разрешават обработката на огромно многообразие от товари. На територията на терминалите има профилирани комплекси за обработка на втечнени въглеродни газове, дизел, сярна киселина, медни концентрати и други. Близо 165 млн. евро са вложени за обновяването на терминалите през последните 11 години. Интересен факт е, че през последните години товарооборотът, който е минал през пристанището от и за Виетнам надвишава 500 хиляди тона. Износът се състои главно от зърно, а вносът най-вече от метали и концентрати.

На край гостите от Виетнам бяха осведомени с разпоредбите за сигурност при пребиваването на територията на пристанищните терминали. Инструктажът бе изработен от Пламена Тодорова – експерт от отдел „ Безопасност и здраве при работа ” към БМФ Порт Бургас. Делегацията бе поканена да посети и прегледа оборудванията на терминала „ Бургас Изток 2 ” и „ Бургас Запад ”, а след визитата си виетнамските депутати показаха своето мощно удивление и висока оценка от мащабите на плановете на БМФ Порт Бургас и развиването, което  компанията е постигнала през последните години. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР