По време на пресконференция на 16 март президентът Джо Байдън

...
По време на пресконференция на 16 март президентът Джо Байдън
Коментари Харесай

САЩ подпомагат Украйна с дронове-камикадзета във войната им срещу Русия

По време на конференция на 16 март президентът Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще изпратят на Украйна противовъздушни оръжия с огромен обсег и 100 дрона, с цел да подкрепи украинската войска във войната им против съветските сили.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3246
Конкретно за дроновете стана ясно, че ще бъдат изпратени 100 бройки Switchblade, постоянно наричани дронове-камикадзета и ракети-самоубийци. Благодарение на извънредно дребните си размери, тези дронове са много по-прецизни и точни от противотанковите ракети Javelin, които Вашингтон също достави на Украйна по-рано.

Switchblade разполага с два модела – Switchblade 300 и Switchblade 600.

Първият е по-лек, тежи към 2,5 кг и е дълъг към 30 см и е ефикасен против небронирани транспортни средства и пехота.

Вторият модел дронове, Switchblade 600, са много по-големи – тежестта им е към 22,5 кг и са с размер 1,3 м. Те са извънредно ефикасни против тежки бойни машини като танкове, да вземем за пример.

Дроновете Switchblade се ръководят посредством таблет, могат да се настроят за минути и не на последно място – могат елементарно да се промъкнат около съветската противовъздушна защита, защото са сложни за засичане от радари, обясниха от американската фирма-производител " AeroVironment ".

От Съединени американски щати не са прецизирали кой модел ще изпратят на украинската войска, само че съгласно осведомени ще бъдат единствено първите – Switchblade 300.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР