По време на представянето в Китай на новата гама Redmi

...
По време на представянето в Китай на новата гама Redmi
Коментари Харесай

Xiaomi пуска смартфон, който се зарежда напълно за 9 минути

По време на представянето в Китай на новата гама Redmi Note 12, Xiaomi подчертава на своя Redmi Note 12 Explorer. Благодарение на своето бързо зареждане от 210 W, той възстановява 100% самостоятелност за 9 минути.

Това е новата конкуренция измежду междинния клас телефони. След като се бориха да имат най-големия екран, най-бързия чип, най-големия брой фото датчици на гърба на устройството, най-впечатляващата батерия, производителите на смарт телефони в този момент се състезават на друга основа: бързото зареждане.

От няколко години производителите умножиха обещанията за бързо зареждане до под 20 минути за най-модерните. Сред противниците откриваме Oppo, Realme, Vivo или Xiaomi. И последният преди малко сложи връх с чисто новия си Redmi Note 12 Explorer Edition, показан предходната седмица в Китай. Той дава обещание да се зареди изцяло единствено за девет минути и да възвърне 66% за пет минути.
`Xiaomi

По този метод той изтрива предходния връх на Vivo IQOO 10 Pro, който доближи 100% за 10 минути с помощта на своето зарядно устройство от 200 W. За това Redmi Note 12 Explorer Edition разчита на 210 W бързо зарядно устройство, най-мощното на пазара, за 4300 mAh батерия. Сравнително непретенциозен потенциал, който, въпреки това, не би трябвало да подсигурява рекордна устойчивост на устройството.

Но достижението остава доста и би трябвало да притегли окото на тези, които потръпват незабавно щом телефонът им падне под 50% оставаща самостоятелност. За да реализира това, Xiaomi изяснява, че е работил върху своето GaN зарядно устройство (с галиев нитрид, който загрява доста по-малко от нормалния силиций и също по този начин организира по-добре електричеството за по-добър енергиен капацитет), с цел да разпредели по-добре мощността на зареждане, само че също и върху кабела, който има е заздравен за спомагателна сигурност.

`Xiaomi

Често във връзка с устойчивостта във времето и броя на поддържаните цикли на презареждане това може да направи разликата. Oppo и Vivo оповестиха, че техният смарт телефон дава обещание най-малко четири години поддържане на качеството на батерията (повече от 80% от потенциала им). За момента Xiaomi не е съобщила данни по този въпрос. За съпоставяне, зареждането на iPhone 14 Pro Max с поддържаното 27W зарядно устройство лишава съвсем 1 час и 30 минути.

Засега Xiaomi разгласи своя Redmi Note 12 Explorer Edition единствено за китайския пазар, където би трябвало да бъде разполагаем при започване на ноември. Той включва 6,67-инчов 120 Hz OLED екран, дизайн от алуминий и стъкло, троен фото модул с 200-мегапикселов главен датчик, 8-мегапикселов ултраширокоъгълен и 2-мегапикселов макро датчик. Както постоянно, на мода е съотношението качество-цена в гамата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР