По време на предизборната си кампания за вота на 11

...
По време на предизборната си кампания за вота на 11
Коментари Харесай

Сега сме в нова ера: Александер Стуб положи клетва като президент на Финландия

По време на предизборната си акция за вота на 11 февруари Стуб сподели, че не вижда ограничавания за присъединяване на страната в активността на НАТО и че след десетилетия на неутралитет страната му е подготвена да допусне нуклеарни оръжия през своята територия, въпреки и без да бъдат разполагани там.

" Сега сме в нова епоха. В резултат на нашия боен ангажимент и участието ни в НАТО направихме последната стъпка по присъединението към ценностната система на Запада , към която нашата страна принадлежеше духом през целия интервал на своята самостоятелност ", съобщи Стуб в речта си към финландския парламент (Едускунта) по време на церемонията по полагането си на клетва като президент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стуб уточни демокрацията, върховенството на закона и човешките права като главните полезности, на които по време на неговия мандат ще се основава финландската външна политика.

Новият президент наследява на поста Саули Нинистьо, който устоя два шестгодишни мандата, донесли му прозвищет о Шепотника на Путин заради околните му връзки с съветския президент.

" Дипломацията си остава самостоятелен спорт, който изисква финес . Ако ги има уменията, и най-малките биват чути ", съобщи на собствен ред Нинистьо в прощалната си тирада пред депутатите.

Ройтерс показва като образец за упоменатата от него дипломация обстоятелството, че той си сътрудничеше с Китай по течащото взаимно следствие с Естония на повредата през октомври предходната година на газопровода " Балтикконектор ".

Разследва се и щета на телекомуникационни кабели, минаващи по дъното на Балтийско море. Финландия и Естония показаха регистриран в Хонконг товарен транспортен съд като главния обвинен за нанасянето на вредите върху подводната инфраструктура. Финландското следствие стигна до заключението, че газопроводът е бил развален от котва, която е задрала в него.

" За всеобща изненада в следствието има прогрес - не като се подвига звук, а с умели и решителни дейности на всички страни ", съобщи Нинистьо.

Вчера, ден преди встъпването на Стуб в служба, съветският президент Владимир Путин съобщи, че страната му би трябвало да усили числеността на военните си сили, ситуирани по границата на запад, която е със страни от Европейския съюз, в отговор на участието на Финландия в НАТО и идното публично присъединение на Швеция към алианса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР