По време на предизборна изява сръбският президент Александър Вучич е

...
По време на предизборна изява сръбският президент Александър Вучич е
Коментари Харесай

Важно е България да не спира руския газ по Балкански поток

По време на предизборна изява сръбският президент Александър Вучич е призовал България да продължава да доставя на страната му съветски газ, заяви сътрудник на БНР.

Коментарът му е във връзка изразената позиция на българския финансов министър Асен Василев, че България няма да възобновява контракта с „ Газпром “ за доставка на природен газ поради ситуацията в Украйна.

По думите на Вучич през днешния ден е мъчно се води рационален разговор с някого, когато целият свят е обзет от нервност. Въпреки това сръбският държавен глава акцентира:

" За нас е значимо България да не спре притока на съветски газ по " Балкански поток ". Вие ни доставете газа, до нашия газопровод, за което си плащаме, а това, което вие желаете, си е ваша работа, това не е проблем за нас ".

От държавното сдружение " Сърбия газ " също последва реакция. Неговият шеф Душан Баятович съобщи, че България не може да спре закупуването на съветски газ, тъй като самата тя ще остане без скъпото гориво. Баятович прецизирал, че изказването на Асен Василев се дължи на напън против България, само че с изключение на върху нея това е и напън против Сърбия и Унгария.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР