По време на празниците, които вече минаха мнозина от нас

...
По време на празниците, които вече минаха мнозина от нас
Коментари Харесай

Неочаквано: Дебели сме само заради този 1 проблем!

По време на празниците, които към този момент минаха мнозина от нас прекарваха много време на масата. Вкусните изкушения примамваха да бъдат изядени, а с настъпването на новата година доста хора си дадоха обещание, че ще смъкват непотребните килограми.

Всички сме чували, че не е ужасно да надебелееш сред Коледа и Нова година, а сред Нова година и Коледа. Но какво да вършим, че да отслабнем?

Е, по тематиката е писано, а и ще се написа още доста.

Но по какъв начин ще реагирате, в случай че научите, че не е значимо какво ястие! Да, тъкмо по този начин!

Според американския терапевт Найгат Ариф има тъкмо един главен фактор за това да бъде дебели. „ Ако преодолеете този проблем, то ще започнете да слабеете безпроблемно “, изрично е той.

„ Неочаквана причина за наднорменото тегло е хроничната липса на сън “, безапелационен е терапевтът Найгат Ариф. 

Той сподели, че съгласно проучване един на всеки осем души спи по-малко от целесъобразната дневна доза от седем до девет часа. Късното лягане води освен до липса на сила, само че и до набор от непотребни килограми, от които по-късно ще бъде мъчно да се отървете. 

Факт е, че неналичието на сън предизвика повишение на равнището на хормона на напрежението, което от своя страна води до повишение на апетита. 

Освен това, съгласно лекаря, единствено по време на нощна отмора тялото създава хормон на растежа, който взе участие в процеса на разграждане на мазнините и по този метод способства за загуба на тегло.

Сред методите за по-добра нощна отмора Ариф уточни спазването на дневния режим, лягането едновременно и наложителния надзор на равнищата на стрес. 

Също по този начин би трябвало да избягвате късните вечери и използването на кофеин, алкохол или никотин следобяд, защото това се отразява отрицателно на качеството на нощната отмора. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР