По време на празниците директори на държавни предприятия са си

...
По време на празниците директори на държавни предприятия са си
Коментари Харесай

Шефове на държавни фирми купували луксозни стоки със служебни пари

По време на празниците шефове на държавни предприятия са си купили първокласни артикули със служебни пари. Това разгласи министърът на стопанската система Богдан Богданов пред " Нова телевизия ". Той не даде детайлности за какъв брой души приказва, кои са те и кои сдружения ръководят.

" Харчели са служебни пари по свое убеждение. Купували са първокласни артикули, италиански, за по 4000 лева Купували са облекла, както и сандали за 500 лева Това са забележими неща ", изясни Богданов.

Той посочи, че за тези неща е сигнализирана прокуратурата. Икономическият министър сподели още, че е открита корупция в ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК), поради която също е подаден сигнал в държавното обвиняване.

Според Богданов в бордовете на шефовете на държавните предприятия има прекомерно доста хора, от които няма потребност. Той добави, че 80 души работят в бордовете, само че могат да бъдат понижени до 20.

Министърът добави, че в ДКК работят 5500 души и по тази причина концепцията му за закриване на компанията може да докара до земетресения, по тази причина най-вероятно ще предложи вид за преструктурирането ѝ. Кога обаче ще стане това не заяви.

„ Видели сме корупция, сигнализирани са способени органи. Общият размер на сумите, които са предоставени без публични поръчки непосредствено на избрани компании е почти 800 млн. лева Имаме подозрения по какъв начин са възлагани. За част от сумите прокуратурата сподели, че няма съображение да образува произвеждане. Сезирали сме и съда. Имаме цялостна поддръжка от премиера и вицепремиера за всичко което вършим досега ", сподели министърът.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР