По време на посещението си във Вашингтон украинските чиновници всячески

...
По време на посещението си във Вашингтон украинските чиновници всячески
Коментари Харесай

Украйна отчаяно се опитва да докаже, че не е Гърция

По време на визитата си във Вашингтон украинските служители по всякакъв начин се постарали да дадат да се разбере, че Украйна не е Гърция, написа BuzzFeed. „ Гърция тези дни я „ убедиха” да организира промени, до момента в който Украйна към този момент има план” – декларирал зам.-шефът на президентската администрация Дмитрий Шимкив. Според финансовия министър Наталья Яреско, Киев има специфични връзки с МВФ – „ връзки на съдействие и подкрепа”.

Яреско декларирала, че Украйна извършва лична „ доста комплицирана стратегия за реформи” и сътрудничи с МВФ и Световната банка, с цел да бъдат промените съпроводени с финансова помощ.

Едновременно с това анализаторите се притесняват, че икономическите проблеми на Украйна, както и на Гърция, не се лимитират от елементарна липса на пари. Украинската стопанска система се свива, инфлацията пораства и държавното управление води тежки договаряния с кредиторите.

Според вицепрезидента на фондацията „ Карнеги” Ендрю Вайс, водещи западни политици в този момент правят оценка дали украинците в най-близко време ще могат да продължат промените.

„ Има заявления за обвързаност към промените, някои значими стъпки бяха направени. Съществува обаче разлика сред фундаменталните промени и осъществяването на изискванията за приемане на спомагателни средства от МВФ. Този въпрос към този момент стои открит” – отбелязва Самуел Чарап, специалист от Международния институт за стратегически проучвания./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР