По време на посещението си в Сирия през 2017 г.

...
По време на посещението си в Сирия през 2017 г.
Коментари Харесай

Сирийските военни са готови да тръгнат към Украйна

По време на визитата си в Сирия през 2017 година Владимир Путин похвали сирийски военачалник, чиято дивизия изигра значима роля за побеждаването на бунтовниците в продължителната революция в страната. Руският президент му сподели, че съдействието му с съветските войски " ще докара до огромни триумфи в бъдеще ", напомня АП.

Сега членове на подразделението на военачалник Сухейл ал-Хасан са измежду стотиците подготвени в Русия сирийски бойци, които съгласно известията са се записали да се бият паралелно с съветските войски в Украйна , в това число сирийски бойци, някогашни бунтовници и опитни бойци, които години наред са се борили против групировката " Ислямска страна " в пустинята на Сирия.

Засега наподобява единствено дребен брой от тях са пристигнали в Русия за военно образование преди разполагането им на фронтовата линия. Въпреки че чиновниците на Кремъл се похвалиха при започване на войната с повече от 16 000 молби от Близкия изток, американски чиновници и деятели, наблюдаващи Сирия, споделят, че към момента няма забележителен брой бойци от района, включили се към войната в Украйна.
 Русия праща сирийски главорези в Украйна
Русия праща сирийски главорези в Украйна

Кремъл се готви за тежки улични боеве в Киев

Анализатори обаче настояват, че това може да се промени, защото Русия се приготвя за. Те считат, че е по-вероятно бойците от Сирия да бъдат ситуирани през идващите седмици, изключително откакто, който командваше съветските военни в Сирия, за нов боен пълководец в Украйна.

Въпреки че някои се съмняват какъв брой ефикасни биха били сирийските бойци в Украйна, те биха могли да бъдат привлечени, в случай че са нужни повече сили за блокада на градове или за компенсиране на възходящите жертви. Дворников е добре осведомен с множеството паравоенни сили в Сирия, подготвени от Русия.

" Русия се готви за по-голяма борба " в Украйна и евентуално ще вземат участие сирийски бойци, сподели Ахмад Хамада, беглец от сирийската войска, който в този момент е боен анализатор, основан в Турция.

Сирийски наблюдаващи и деятели настояват, че руснаците интензивно набират военни в Сирия за войната в Украйна, изключително измежду подготвени в Русия бойци.

Припомняме, че още на 6 март украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че над 20 000 чужденци обаче са изявили предпочитание да дойдат в страната и да се бият за Украйна, осведоми тогава Би Би Си.
 Киев: Русия трансферира в Беларус още ракетни подразделения и наемници от Близкия изток
Киев: Русия трансферира в Беларус още ракетни подразделения и наемници от Близкия изток

200 наемници са пристигнали в Гомел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР