По време на посещение в община Тетово, Северна Македония, министър-председателят

...
По време на посещение в община Тетово, Северна Македония, министър-председателят
Коментари Харесай

Курти към Скопие: Стойте далеч от Сърбия и близо до България

По време на посещаване в община Тетово, Северна Македония, министър-председателят на Косово Албин Курти прикани Скопие да стои по-близо до Косово, България и Албания и допустимо най-далеч от Сърбия, заяви " Албениън пост ".

Курти акцентира, че Белград не се дистанцира от някогашния сръбски президент и военнопрестъпник Слободан Милошевич.

" Колкото по-близо е Северна Македония до Косово, Албания и България и колкото по-далеч е от Сърбия, която не се дистанцира нито от Милошевич, нито от Владимир Путин, толкоз по-близо ще бъде до участие в Европейския съюз и районът ще бъде по-безопасен ", акцентира Курти и добави, че " за това ще ѝ оказваме помощ (на РСМ) и ще я поддържаме ".

Междувременно ръководителят на косовската изпълнителна власт съобщи, че западните страни носят сигурност на района в миг, когато " съветският империализъм " връща войната в Европа, визирайки експанзията на Руската федерация в Украйна.

" Алиансът НАТО, Европейският съюз, Съединените американски щати и Обединеното кралство са скъпи, защото ни носят отбрана и сигурност, изключително в този миг, когато съветският империализъм върна войната на нашия европейски континент ", сподели той.

По време на визитата Курти не се срещна с албанските партии, които са част от македонската изпълнителна власт, а точно с ръководителя на " Демократичния съюз за интеграция " (ДСИ) Али Ахмети и с водача на Алианс на албанците Арбен Таравари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР