По време на пленарното заседание в петък се стигна до

...
По време на пленарното заседание в петък се стигна до
Коментари Харесай

Пак сблъсък между Дунчев и БСП за горите

По време на пленарното съвещание в петък се стигна до следващ конфликт сред депутата от " Продължаваме промяната " (ПП) Александър Дунчев поради назначенията в горските стопанства. Депутатът от дни подлага на критика намерено съдружните си сътрудници от Българска социалистическа партия освен поради партийните назначения, само че и поради задкулисие в земеделското министерство.

Сега при започване на съвещанието Дунчев изиска думата, с цел да попита къде са документите, които е изискал от земеделския министър социалиста Иван Иванов.

" Ние от " Продължаваме промяната " сме много млади депутати, занапред се учим по какъв начин да използваме инструментариума на Народното събрание, виждате, че тестваме нововъведения и нови подходи в отбрана на демокрацията и правата на всички ни. По отношение на парламентарния надзор желая да се обърна към ръководителя за подпомагане. Вече един месец не е получил и един документ от желаните от министъра на земеделието. Освен всичко друго ви апелирам за подпомагане да говорите с министъра и да ги даде тези прословути имена на всички кадрови промени в държавните гори ", уточни депутатът от Политическа партия и изиска министърът на земеделието да бъде изслушан в отрасловата парламентарна комисия, вместо да се спори по медиите.

Дунчев добави, че от Българска социалистическа партия се уволняват доста шефове на горски стопанства от ГЕРБ, " които са фантастични експерти, безусловно безупречни и сега са на улицата ". Отказа обаче да спомене имена, тъй като " през вчерашния ден едно име, което загатнах, също обвързвано с ГЕРБ, бе уволнено в границите на деня ". Депутатът приказва за шефът на дирекцията по горите в Сливен Георги Дончев, който бил привикан в министерството и уволнен.

Последва отговор от Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Той повтори подозренията на, че Дунчев защитавал " горската мафия " и било неприемливо от трибуната да му се дава опция да се изрича.

" Този представител, който излезе тук и сподели, че търси документи, Политическа партия имат заместник-министър (Иван Христанов – б.а.). Могат когато и да е да вземат всички документи. Ако някой желае информация, каквато може да получи, би трябвало да получи и законът му разрешава, ще я получи ", разгласи Свиленски.

Той сподели още, че в случай че информацията се търси, с цел да се спекулира с нея, то това няма да стане. Социалистът не пропусна и похвалата, която Дунчев насочи към фрагментите на ГЕРБ.

" Защо тогава искахте смяната и се кръстихте " смяната ", когато ГЕРБ ви харесва по какъв начин са управлявали 12 години. Нали това сподели вашият депутат. Добро ръководство 12 години ", уточни Свиленски.

Филип Попов от Българска социалистическа партия пък сподели от трибуната кадър от живо лъчение на бТВ и разгласи, че на него се вижда уволненият горски шеф в Сливен е на митинг на ГЕРБ. " Това ли е смяната, господин Дунчев? Това ли са високите експерти? Нещо друго имахме поради, когато съставихме тази коалиция ", сподели Попов.

Дунчев отговори, че въпросният човек е бил един от отличните студенти в Лесотехническия университет.

Малко след конфликта в пленарната зала вицепрмеиерът и съпредседател на Политическа партия Асен Василев не взе страна по проблема сред депутата от партията му и Българска социалистическа партия. " Ръководството на политическата групировка не заема страна ", сподели той пред публицисти в коридорите на Народното събрание, откакто стана очевидец на сблъска сред Дунчев и Българска социалистическа партия.

Преди ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че е разискала проблема с премиера Кирил Петков и той ѝ споделил, че " това не е позиция на Политическа партия и на премиера ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР