По време на петия кръг от преговорите между ЕС и

...
По време на петия кръг от преговорите между ЕС и
Коментари Харесай

Барние: Лондон не потвърди готовност за поемане на финансовите си задължения по Брекзит


По време на петия кръг от договарянията сред Европейски Съюз и Англия за излизането на Обединеното кралство от общността Лондон не можа да удостовери готовността си да извърши финансовите си отговорности, съобщи основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние.

Министърът на Обединеното кралство по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис сподели на взаимната конференция в Брюксел, че тематиката за сметката за Брекзит е била наранена, само че означи, че сумата, която Лондон би трябвало да изплати, ще бъде конкретизирана по-късно.

На настоящия стадий двете страни се пробват да се договорят по три въпроса: за границата сред Северна Ирландия и република Ирландия, за правата на жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия и за тези на британците, живеещи в страни от общността, и за размера на сумата, която Лондон би трябвало да заплати за „ развода ” с Европейски Съюз.

Едва по-късно Брюксел е склонен да се премине към втора фаза от договарянията – за бъдещите връзки с Лондон, в това число и комерсиалните.

Барние сподели, че невъзможността за излизане от сегашната невъзможност в договарянията става притеснителна. Все отново, Барние добави, че „ остава уверен, че с политическа воля може да бъде реализиран огромен пробив през идващите два месеца ”. /АФП, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР