По време на първата си вечер от своята ваканция на

...
По време на първата си вечер от своята ваканция на
Коментари Харесай

Среща на Еманюел Макрон и Тереза Мей на Лазурния бряг

По време на първата си вечер от своята почивка на Лазурния бряг, френският президент одобри премиера на Англия, с цел да обсъдят договарянията по Брекзит, оповестява “LeFigaro”.
Критикувана от всички страни, че хем желае да си резервира маслото, хем да й го платят, Тереза Мей ще би трябвало да убеди европейските държавни глави в жизнеспособността на проекта си за Брекзит, освен за Обединеното кралство, само че най-много за Европа. Защото, в случай че Европейски Съюз има повече интерес, по-голям ще бъде шансът тя да реши да бъде сговорчива със своя предстоящ някогашен сътрудник. Ето за какво Тереза Мей организира телефонен диалог в петък с президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер тъкмо преди срещата си с Емануел Макрон в президентската резиденция Брегансон. Среща, която имаше за цел да избегне неналичието на еластичност на Комисията, като се обърне непосредствено към френския президент.
Към двамата водачи, които разговаряха в ранната вечер, за другарска вечеря с аспект към Средиземно море, се причислиха техните сътрудници, Бриджит Макрон и Филип Мей. Не се чака да има изказване след срещата, тъй като " не става въпрос Париж да изземе ролята на основния договарящ изискванията на Брекзит от страна на Европейски Съюз с Лондон, Мишел Барние “.
Дипломатическите старания на Мей може в последна сметка да се отплатят, само че сигурно не и без цената на взаимни отстъпки. Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние изрази своята подготвеност да бъде по-гъвкав, изключително по въпроса за Северна Ирландия. Но в случай че Мишел Барние съобщи, че е " подготвен да усъвършенства " предложенията на Европейски Съюз, Тереза Май също ще би трябвало да го направи. Европейски Съюз желае Северна Ирландия да бъде част от една общата регулаторна зона за артикули, в която да не бъде подписвано нито едно комерсиално съглашение по време на прехода, нещо което Англия отхвърля.
Ако тя не успее да завоюва Емануел Макрон за идеята си, Тереза Мей ще бъде принудена да се върне към позицията си и затова ще последва непосредствено бракоразвод без съглашение за излизане.
След Тереза Май, Емануел Макрон може да предложения и други известни посетители в лятната резиденция в Брегансон, който желае да я трансформира от място за почивка, в място за неофициални дипломатически срещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР