По време на първата си лична среща в сряда първите

...
По време на първата си лична среща в сряда първите
Коментари Харесай

Блинкън и Лавров се съгласиха да работят заедно въпреки различията

По време на първата си персонална среща в сряда първите дипломати на Съединени американски щати и Русия подчертаха, че някогашните врагове от Студената война имат съществени разлики в метода, по който гледат на международните каузи, само че демонстрираха оптимистичен звук, като обявиха, че двете страни към момента могат да намерят способи да работят дружно, съобщи организация Ройтерс.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и съветският външен министър Сергей Лавров приканиха за съдействие и почтен разговор на първата си среща в Рейкявик, в коридорите на Арктическия съвет, съобщи Франс прес.

" Нашата визия е, че в случай че ръководителите на Русия и Съединени американски щати могат да работят в съдействие... светът ще бъде по-сигурен ", сподели пред публицисти Блинкън по време на двустранната среща в исландската столица.

" Искаме постоянни и предвидими връзки с Русия. Смятаме, че това е добре за нашия народ, добре за съветския народ и добре за света ", добави той.

" Но в случай че Русия се държи нападателно с нас, ние и нашите сътрудници и съдружници ще отговорим ", предизвести той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР