По време на първата конференция на - ESG - Investing

...
По време на първата конференция на - ESG - Investing
Коментари Харесай

Darik Business Review обяви Kaufland България за Инвеститор в бъдещето

По време на първата конференция на - ESG - Investing in our future, провела се през вчерашния ден в столицата,Kaufland България получи оценката " Инвеститор в бъдещето ".

Екипът присъжда на компанията документа поради амбициозната йклиматична тактика и мащабнитеинвестиции в стабилно бъдеще.

В рамките на своятаполитика за стабилно развиване, ритейлърът непрестанно се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия, следвайки мотото си„ Действията носят смяната “.


Енергийна успеваемост
В отговор на уговорката си, ритейлърът всяка годинанамалява потреблението си на електрическа енергия със приблизително 2%. През 2022 година компанията отбелязва спад въввъглеродните си излъчвания с близо 4000 тона.

От началото на 2022 година Kaufland България минава на напълно 100% „ зелена “ сила иLED осветяване във всички свои хипермаркети, като се вкарва ипоетапна замяна на хладилното съоръжение с нискоемисионно.

„ 10% от магазините ни към този момент са с фотоволтаици за лични потребности на покривите си. Годишното им произвеждане на ток се равнява на разхода на един магазин за година “, съобщи при приемане на документа енергийният управител на компанията Иво Василев.

„ През 2023 година ще продължим да влагаме предпочитано в енергийна успеваемост, без да стопираме да работим и за понижаване на излъчванията на нас и нашите клиенти “, акцентира още той, допълвайки, че за 2022 година Kaufland България е икономисала 6.5 милионаkWh електрическа енергия, равняващи сена потреблението на пет магазина на година.
Управление на отпадъците
В логистичната база на ритейлъра, - най-голямата у нас и на Балканите, на 1 800 кв. м повърхност е ситуирана площадка за сепариране на боклуци.

На нея се балират хартиените и пластмасови боклуци от всички 63 обекта на веригата в страната, като през 2022 година събрани и предадени за преработване са 10 583 тона хартия и 729 тона фолио.

През 2021 година Kaufland България въвеждаи 100% сгъваеми рециклируеми каси за многократна приложимост за превоз на плодове и зеленчуци, от които за година са спестени над 1125 тона въглеродни излъчвания, както и 250 тона опаковъчно фолио.
Система за събиране напластмасови бутилки и кенчета
В пет от филиалите на компаниятанаскоро бешеинсталирана система за събиране на пластмасови бутилки и кенчета, в която единствено за две седмици са върнати близо 40 000 отпадъчни опаковки от клиентина компанията.

Автоматите одобряват пластмасови бутилки до 3 литра от PET материали железни кенове, като против всеки върнат боклук клиентите получават ековаучер от 5 стотинки.

Събраните PET бутилки ще се рециклират в страната, а полученият материал ще се употребява за производството на нови пластмасови произведения от български производители. По този метод се понижава потреблението на пластмаса, пестят се запаси и се затваря виталният цикъл на суровините.

Ритейлърът влага 120 хиляди евро във всеки от магазините, които разполагат със системата.
Обект за образец
Зеленият хипермаркет Kaufland-Горубляне пресъздава цялостната политика за резистентност на Kaufland България с необятната си гама отиновации за понижаване на въглеродния отпечатък, повишение на енергийната успеваемост и понижаване на пластмасата за еднократна приложимост.

Първият „ зелен “ хипермаркет на веригата е построен напълно съгласно най-актуалните стандарти за екологично и енергийно дейно строителство.

Обектът се зарежда със 100% „ зелена “ сила, а цялото осветяване е LED основано. Иновативната му климатична система се зарежда с остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства, като не употребява фосилни горива.

Хладилната апаратура се зарежда с нискоемисионен хладилен сътрудник, витрините със затворени малки врати в допълнение понижават въглеродните излъчвания със 180 т CO2 годишно.

Фотоволтаична апаратура на покрива покрива почти 20% от личните годишни потребности от електрическа енергия на хипермаркета.

Повече от 6 000 м² от площта на парцела, върху който е издигнат Kaufland Горубляне, заема парк, в който са засадени разнообразни типове дървета и шубраци с висока дарба да всмукват по-големи количества въглероден диоксид.
На световно равнище
REset Plastic е международнастратегия за ограничение на пластмасата, повече преработване и по-устойчиви опаковки на Schwarz групата, част от която е и Kaufland България.

Сред задачите, сложени от тактиката, са понижаване на потреблението на пластмаса с 25% до 2025 г.; 100% от опаковките на личните марки на групата да са рециклируеми и използването на приблизително 25% рециклат в тях.

През 2021 година Kaufland отчитаспад от 27% в използването на пластмаса, с което компанията на световно равнище е преизпълнила с четири години авансово заложените проекти в REset Plastic тактиката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР