По време на парламентарния контрол министър Иван Шишков посочи, че

...
По време на парламентарния контрол министър Иван Шишков посочи, че
Коментари Харесай

Иван Шишков: Незаконните лотове 4 и 5 могат да се приемат, за да продължи строежът на АМ „Хемус“

По време на парламентарния надзор министър Иван Шишков уточни, че смяната в закона се постанова, тъй като е установен противозаконен градеж в тези лотове. Необходимо е построяването, което следва,  да се случи по законов ред: „ Това, което сме предложили, не касае единствено четвърти и пети лот на автомагистрала „ Хемус “, без значение, че те са най-емблематични. Предложили сме и опция за гаранции за това строителство, което ще бъде обследвано и ще бъде установено, че дава отговор на нормите, с цел да може да бъде оповестено за търпимо. “

 

Според Шишков по този метод страната ще има гаранции, а те са извънредно значими. Министърът на районното развиване показа напредъка на строителството на първите три сектора на автомагистрала „ Хемус “ по данни на Агенция „ Пътна инфраструктура “. 

 

Работите по първия сектор от пътен възел „ Боаза “ до пътен възел „ Дерманци “ са изпълнени на 60%. Във втория сектор са осъществени 20% от плануваните по плана действия, в сектор три от пътен възел „ Каленик “ до връзката с път  II-35, в това число пътен възел „ Плевен “ са осъществени 46% от заложените работи.

 

Очаква се строителството на трите сектора от автомагистрала „ Хемус “ до Плевен – Ловеч с обща дължина 51.54 км да приключи в интервала 2024 – 2025 година. Шишков уточни, че този период е " в резултат на насъбрано закъснение от януари до август 2022 година заради финансова неизясненост за заплащането на осъществяването на строително-монтажните работи. “

 

Иван Шишков означи, че строително-монтажните работи в четвъртия сектор от края на пътен възел „ Плевен “ до пътен възел „ Летница “ с обща дължина близо 27 км може да стартират след решение на проблема с установено през предходната година нелегално строителство по трасето. 

 

Шишков добави, че за седми и осми лот има проблем с трасето, което е било планувано. Според него има вид трасето отчасти да бъде променено, тъй като в едната част минава през ловно стопанство, в другата през територия, която е наоколо до хранилища. Това чисто нормативно е невероятно.

 

За лот девет Шишков заяви, че има уверението на регионалния шеф на Търговище, че на сесия на Общинския съвет е осъществено разделянето на един парцел, което ще даде опция за реализирането на проектирането и започването на строителството. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР