По време на парада на Победата на Червения площад показаха

...
По време на парада на Победата на Червения площад показаха
Коментари Харесай

На Червения площад показаха 24 най-нови образци бронирана техника

По време на парада на Победата на Червения площад демонстрираха 24 най-нови мостри бронирана техника, написа военната секция на съветския вестник “Российская газета “.
Сред демонстрираните новости на съветските оръжия са нова трансформация на бойния танк Т-90, осъвремененият танк Т-80ВВМ, противовъздушната артилерийска система „ Деривация Противовъздушна отбрана “ - (бронираното верижно транспортно средство е създадено на шасито BMP-3 и е оборудвано с 57-мм високоскоростно оръдие, способно да унищожава освен въздушни цели, само че и наземна бойна техника). В допълнение, бяха показани тежките огнестрелни системи ТОС-2, противоракетната система С-300B4 и противоракетната система „ Панцир-СМ “ бяха показани за първи път пред необятна публика. Някои от образците на тази техника към този момент бяха показани на профилирани изложения, само че за първи път бронираните транспортни средства бяха показани на всеобщата аудитория.
Ако се спрем на съответни нововъведения, тогава, да вземем за пример, ТОС-2 „ Тосочка “ е основана, с цел да размени тежката огнестрелна система ТОС-1A „ Слънцепек “, съобщи организация Фокус.
Новата система е инсталирана на шаси с високи колела. Бронята пази екипажа от патрони и шрапнели. Новите ракети имат повишен обсег на заличаване. Пакетът с ракети е затрупан от кутии с аварийни елементи, с помощта на манипулатора екипажът може да презареди боеприпасите независимо. Преди това това изискваше транспортна и товарна машина. Доставките на ТОС-2 за войските са планувани за идната година.
В допълнение към обновения радар, новите зенитно-ракетни и оръжейни системи „ Панцир-СМ “ са оборудвани с нови хиперзвукови ракети.
На последния церемониал за пръв път те демонстрираха нови муниции с дребен размер, основани особено за битка с дребни дронове и неуправляеми ракети. " Панцир-СМ " има модифицирана прицелна екипировка и 30-мм оръдия, позволяващи да се удрят, в това число леко бронирани наземни цели. Комплексът е конфигуриран на транспортно средство K-53958 Tорнадо с 8x8 задвижване на колелата. Собственото тегло на комплекса е 43 тона. Завършването на тестванията на комплекса „ Панцир-СМ “ е планувано за 2021 година.
Представена най-новата зенитна ракетна система със междинен обхват С-350 „ Витяз “ употребява противовъздушни ракети с дейна насочваща глава. Комплексът се състои от два до три радара и два пускови установки с по 12 ракети. Комплексът е кадърен по едно и също време да стреля по 16 цели, с по две ракети на всяка. Първият комплект колесна система за противовъздушна защита S-350 „ Витяз “ към този момент влезе на въоръжение в армията при започване на 2020 година.
Друга открояваща се презентация е 300-милиметровата ракетна система за залпов огън (РСЗО) „ Торнадо-С “. Появата на наследника на „ Смерч “ се пазеше в загадка до настоящия церемониал. Новият РСЗО има 12 лидера за 300 мм ракети с оптимален обсег до 100 километра. Може да се изстрелят, както по едно и също време, по този начин и единични неуправляеми ракети. В допълнение, РСЗО може да стреля с коректируеми реактивни снаряди с осколочно-фугасна част.
За първи път беше показана и машината на системата за отдалечено миниране ISDM. Реактивната остановка разхвърля мини от ново потомство на разстояние до 15 километра. Благодарение на сателитното позициониране и автоматизираното ръководство, мините се слагат навръх избраното място.
Превозното средство за отдалечено почистване на мини „ Листва “ се появи в парка на стратегическите ракетни сили през 2017 година, само че взе участие в парада за първи път. Машината е предопределена за обезвреждане на избухливи устройства по маршрута на мобилните пускови установки с ракети. Намира и почиства мини без експлозия, само че за всеки случай има сапьори в екипажа.
Най-зрелищната оригиналност е летящият брониран автомобил „ Тайфун “, който може да бъде спуснат с парашут. Бронираното транспортно средство, предпазено от стрелково оръжие и мини, е оборудвано с военен модул с 30-милиметрово бързострелно оръдие и картечница. Модулът се ръководи отдалечено.
Чуждестранната преса към този момент обърна внимание на показаните новости на военната техника. По-конкретно, те се интересуваха от балистичната хиперзвукова ракета въздух-земя " Кинжал ", чиято скорост надвишава скоростта на звука с 10 пъти. Над Червения площад тези нови системи бяха пренесени от самолети МиГ-31К. Според военния специалист Игор Коротченко " Кинжалите " имат голям капацитет, защото ракетите могат удрят както в преносими, по този начин и в неподвижни цели. Този комплекс е признат на въоръжение предходната година. В момента той към този момент е в употреба в Южния боен окръг. Струва си да се означи, че средства за прихващане на „ Кинжал “ към този момент просто не съществуват.
Игор Коротченко също означи и системата „ ТОР-2 “, с помощта на която съветските военни съумяват надеждно да защитят базата „ Хмеймим “ в Сирия. Благодарение на този комплекс са свалени повече от четири дузини дронове на терористите.
Вижте фрагменти от парада в ГАЛЕРИЯТА ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР