По време на пандемията700 случая само в София за половин

...
По време на пандемията700 случая само в София за половин
Коментари Харесай

Домашното насилие скочи три пъти

По време на пандемията
700 случая единствено в София за половин година

Петима към този момент са в пандиза

Три пъти е скочило домашното принуждение през последните 2 години, които бяха белязани от епидемията от Ковид-19, регистрираха от Софийската районна прокуратура.

Само за първите шест месеца на 2021 година са заведени 700 преписки и са формирани 127 досъдебни производства за сходни закононарушения. През предходната година са заведени 564 преписки за домашно принуждение, а от тях са формирани 116 досъдебни производства. От януари до юли 2021 година са получени 80 сигнала за закани за ликвидиране в фамилията. Петима души са наказани дейно и към този момент излежават присъдите си.

Сред тях е рецидивистът И. Ж., който ще търка наровете три години при първичен непоколебим режим. През февруари 2020 година, той бил предварително освободен от пандиза, където излежавал 16-годишна присъда за ликвидиране. Мъжът заживял в ж. к. “Красно село” с родителите си, жена си и двете си деца, само че още през първите дни почнал да протяга ръка на брачната половинка си. На 6 юли м. година някогашният пандизчия я обвинил, че си има ухажор, заплашил, че ще я убие и за по-нагледно порязал шията ѝ. Месец по-късно я пребил с юмруци по главата.

Пред проверяващите И. Ж. е признал виновността си. Освен присъдата за домашно принуждение, той ще би трябвало за излежи и остатъка от наказването си за ликвидиране - 2 година и 2 месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР