По време на пандемията на новия коронавирус ни се наложи

...
По време на пандемията на новия коронавирус ни се наложи
Коментари Харесай

Разговорите с холограми в реално време са вече тук

По време на пандемията на новия ковид ни се наложи да използваме цифрови решения за провеждането на нашите бизнес срещи, уроци онлайн и какво ли още не. Но на доста от хората сигурно им е омръзнало от срещите в Zoom да вземем за пример. Една компания от Лос Анджелис е намерила метод да разнообрази този развой - тя е основала машини с размер на телефонна кабина, които излъчват холограми онлайн от вашата всекидневна.

Устройството на PORTL разрешава на потребителите да приказват в действително време с холограма в човешки размери. Машините също по този начин могат да бъдат оборудвани с технология, която разрешава взаимоотношение със записани холограми на исторически фигури или родственици, които са умряли.

Всяко PORTL устройство е високо 2,1 метра, необятно 1,5 метра и надълбоко 0,6 метра и елементарно може да бъде вградено в стена. Всеки консуматор, който се интересува от технологията, би трябвало да разполага с камера и бял декор, с цел да може да изпрати холограма.
 Снимка 491535
Източник:

" Казваме, че в случай че не можеш да бъдеш там, можеш да предаваш там ", разяснява основният изпълнителен шеф Дейвид Нусбаум, който преди този момент е работил в компания, разработваща холограма на Роналд Рейгън за библиотеката на някогашния президент на Съединени американски щати и рапъра Тупак Шакур.

" Ние можем да свържем фамилии на военни да вземем за пример, които не са се виждали от месеци, хора от противоположните крайбрежия, или всеки, който съблюдава общественото разграничаване, с цел да се бори с ковид ", прибавя Нусбаум.

Цените за устройството стартират от 60 000 $ - цена, която Нусбаум чака да спадне през идващите от три до пет години. Компанията също по този начин възнамерява да построи по-малко настолно устройство с по-ниска цена при започване на идната година.

Устройствата могат да бъдат оборудвани с технология за изкуствен интелект от основаната в Лос Анджелис компания StoryFile за произвеждане и на холограмни записи, които могат да бъдат архивирани. Добавянето на това към настоящото устройство обаче ще го оскъпи до минимум 85 000 $.

Компаниите промотират сходни устройства в музеите, където те могат да се употребяват, с цел да се демонстрират на посетителите холограми на исторически персони.
 Бумът на Zoom: Платформата, която
Бумът на Zoom: Платформата, която " трансформира " $850 000 000 инвестиция в $3 000 000 000 за година

Умното влагане на най-заможният човек в Хонконг

Хората могат да се усещат сякаш водят диалог със записана холограма, споделя изпълнителният шеф на StoryFile Хедър Смит.

" Ти усещаш наличието им, виждаш езика на тялото им, виждаш всичките им невербални сигнали. Имате възприятието, че в действителност сте разговаряли с този човек, макар че не са били там ", добавя тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР