По време на офанзивата си в Източна Украйна руските сили

...
По време на офанзивата си в Източна Украйна руските сили
Коментари Харесай

Войната: Украйна ще получи още въоръжение от САЩ и Германия. Русия все по-близо до превземане на Северодонецк

По време на офанзивата си в Източна Украйна съветските сили са на път да завладяват Северодонецк. Според кмета на града 60% от него са под съветски надзор, украинските сили държат 20%, а останалите 20% са " ничия земя ", в която се водят яростни сражения.

Руски удар против химически цех попадна в контейнер с азотна киселина. Заради отровните изпарения във въздуха останалите в града поданици бяха предизвестени да не излизат от бомбоубежищата.

Ситуацията в целия Донбас е доста тежка, сподели украинският президент Володимир Зеленски:

" Северодонецк, Лисичанск, Куракхово са в епицентъра на борбата. Като се има поради съществуването на огромно произвеждане на химикали в Северодонецк, ударите на съветската войска там, в това число въздушни бомбардировки " на сляпо ", са просто безумни ", сподели той.

(РСЗО) Хаймарс (HIMARS) заяви президентът Джо Байдън. Ракетите са с обхват до 80 км и Киев ще извърши изискването да не обстрелва територията на Русия, сподели държавният секретар Антъни Блинкен. Това е част от пакет с оръжия за 700 млн. $. В публикация, оповестена в " Ню Йорк Таймс ", Байдън показва, че Съединени американски щати нямат за цел да смъкват от власт Владимир Путин и не желаят от Украйна териториални отстъпки, с цел да се приключи войната.



Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков разяснява новината от Вашингтон с думите, че американските управляващи " наливат масло в огъня ", което не оказва помощ за подновяването на договарянията сред Москва и Киев.

Германия също ще даде на Украйна модерни системи за Противовъздушна отбрана , разгласи в Бундестага канцлерът Олаф Шолц. Става дума за ИРИС-Т (IRIS-T) - най-съвременната система, с която разполага страната. Външният министър Аналена Бербок посочи пред депутатите, че съветските сили срутват със земята градове и села в Източна Украйна от безвредно разстояние, преди да влязат в тях. Затова е значимо украинската войска да получи средства за защита.



Швейцария наложи несъгласие върху настояването на Дания да изпрати в Украйна бронетранспортьори Пираня III , които са швейцарско произвеждане. Аргументът е политиката за неутралитет, по силата на която Берн не доставя оръжия в зони на спор.

Руската войска унищожава доставени в Украйна западни оръжейни системи, разгласи през днешния ден представителят на военното министерство в Москва Игор Конашенков. Агенциите, които го цитират, показват, че в условия на война информацията на воюващите страни не може да бъде доказана.

А през днешния ден , чиято енергийна компания " Орстед " отхвърли да заплаща в рубли. По същата причина остава без газ немското поделение на " Шел ".



На фона на войната в Украйна през днешния ден. Дания е измежду основателките на НАТО, само че преди 30 жителите ѝ избраха да не се занимават с отбранителната политика на Европейски Съюз. По данни от екзитпол 69% от тях поддържат смяна на това решение. 31% са срещу .
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР