По време на обсъждането в парламента на точката за военновременните

...
По време на обсъждането в парламента на точката за военновременните
Коментари Харесай

Манол Пейков: България е Украйна

По време на разискването в Народното събрание на точката за военновременните ресурси Манол Пейков възкликна: „ България е Украйна сега и Украйна е България, ние сме идващите, в случай че Русия завоюва борбата там “.

„ Украйна сега е фронтът на цивилизацията “, означи депутатът от ПП-ДБ. „ Знаем, че в България има политически сили, които с къси сърца вървят при госпожа Митрофанова и с протъркани коленца. И същите тия хора се пробват да отвържат българския лев от еврото и да го вържат с рублата. И това са хора, които непрестанно лъжат своите гласоподаватели, че работят в полза на България. Те работят в полза на Русия! Ние сме хората, които работят за идеята на България “, продължи той.

Неколкократно Росен Желязков му направи забележка да се придържа към тематиката с боеприпасите, а Пейков настояваше, че напълно типичен следва точката в изявлението си, предава уеб сайтът Гласове.

Последва постоянната словесна престрелка от място сред него и Цончо Ганев. Ганев този път се въздържа от обиди, само че посъветва Пейков най-малко да си поставя сако от почитание към държавната институция. „ Този, на който през днешния ден ще ръкопляскате, затвори и изгори живи над 100 индивида, мирни жители, не по време на война. Някой различен ще ви съди, не аз “, сподели депутатът от „ Възраждане “, като засяга случая с обсадата на профсъюзния дом в Одеса през 2014 година, когато украински националисти възпламениха живи протестиращи.
Пейков стартира изявлението си с припомняне на съветската офанзива преди четири дни в Краматорск, когато починаха две 14-годишни близначки. Докато депутатът споделяше по какъв начин „ следващите две съветски ракети С-300 удариха пицария “, депутати започнаха да се смеят и той настоя ръководителят на Народно събрание да им направи забележка: „ Кажете им да не се смеят “. След което продължи да приказва за ракетната офанзива.

„ Няма да разясня вашето изявление, некадърно е слаба дума “, отвърна Цончо Ганев във връзка на ракетите. Той призна, че гибелта на две деца е несъмнено огромна покруса, само че упрекна Пейков, че не споделя цялата истина. „ Не казвате, че в това заведение е било цялостно с военни от други страни. Загинаха към стотина военни, офицерски състав. Не споменавате, че това е по време на война. Трагедия цялостна, най-много за фамилиите на двете деца “, добави депутатът от „ Възраждане “. И напомни за профсъюзния дом в Одеса.

„ Защо, откакто в решенията на никое място не написа за Украйна, господин Пейков приказва единствено за Украйна? “, попита пък Георги Свиленски.

„ Ще продадете нуклеарните реактори на България, ей по този начин, за един ден, и България ще остане без нуклеарна енергетика “, установи Свиленски. Депутатът от Българска социалистическа партия настоя да разбере дали са наясно началниците на защитата, че сега Народното събрание изпразва складовете на армията.

„ Предмет на решението е възобновяване, а не изпразване “, поправя го Росен Желязков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР