По време на обиска в резиденцията на бившия президент на

...
По време на обиска в резиденцията на бившия президент на
Коментари Харесай

Тръмп: ФБР иззе от дома ми три паспорта

По време на обиска в резиденцията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп чиновниците на ФБР иззеха, наред с други неща, три негови паспорта , единият от които е с изминал период на годност. Политикът направи това известие в обществената мрежа Truth, заяви Fox News.

" Това е офанзива против политически конкурент на невиждано до момента равнище в нашата страна. Трети свят! " - написа някогашният президент на Съединени американски щати и назовава случилото се кражба.

Вероятно става дума за елементарен паспорт, един документ от същия тип с изминал период на годност и особено публикуван паспорт. Според уеб страницата на посолството на Съединени американски щати паспортите със специфичен режим на издаване са предопределени, наред с другото, за дипломати или други държавни чиновници - за пътешестване в чужбина по служебни въпроси.
 Демократи желаят оценка на вредите от откритите в имението на Тръмп секретни документи
Демократи желаят оценка на вредите от откритите в имението на Тръмп секретни документи

Изпратено е писмо до шефа на националното разузнаване

На 8 август федерални сътрудници претърсиха резиденцията " Мар-а-Лаго " във Флорида. През февруари Националната администрация на Съединени американски щати по архивите и документите изрече съмнение, че Тръмп е изнесъл от Белия дом 15 кашона с документи , в това число класифицирани, когато е напуснал поста си. По-късно документите са върнати, само че Министерството на правораздаването издава заповед за обиск на чиновници на ФБР, с цел да се увери, че в парцела не са останали никакви документи.

Според списък на конфискуваните документи федералните сътрудници са се интересували от 11 комплекта документи в резиденцията на Тръмп, някои от които са били обозначени като " поверителни ", " секретни ", " строго секретни " и " поверителна класифицирана информация ".
 ФБР е иззело строго секретни документи от Тръмп
ФБР е иззело строго секретни документи от Тръмп

Скандалът се разраства

ФБР подозира Тръмп в нарушение на Закона за шпионажа, заяви Politico в средата на август. Подобно решение беше взето и от Камарата на представителите на Съединени американски щати, която прикани Националната разследваща работа на страната да проверява някогашния президент за нарушавания на закона за шпионажа. " Поведението на някогашния президент Тръмп евентуално излага националната ни сигурност на сериозен риск ", се споделя в писмото до ръководителя на организацията Аврил Хейнс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР