По време на обиска на имението на бившия президент на ...

По време на обиска на имението на бившия президент на

Washington Post: ФБР е търсело в имението на Тръмп документи за ядрени оръжия

По време на обиска на имението на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Флорида чиновниците на ФБР са се надявали да открият секретни документи, свързани с ядрени оръжия, заяви Washington Post.

" Секретни документи, свързани с ядрени оръжия, са били измежду нещата, търсени в имението на Тръмп ", оповестява вестникът, като се базира на източници, осведомени с следствието.

В понеделник вечерта Тръмп съобщи, че имението му в Мар-а-Лаго е било претърсено от сътрудници на ФБР. Бившият президент добави, че сътрудниците на ФБР не са разрешили на никого, в това число на юристи, да участват по време на обиските. Главният прокурор Мерик Гарланд съобщи, че персонално е разрешил подаването на молба до съда за издаване на заповед за обиск - решение, което съгласно него „ не е било елементарно, само че е било рационално ”. Сега Министерството на правораздаването желае от съда позволение да разгласява заповедта и списък на конфискуваните по време на претърсването движимости, заяви Гарланд./БГНЕС

Вашингтон / Съединени американски щати
Категории:Тагове:

Източник: bgnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg