По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за

...
По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на Организация на обединените нации за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха забележителен ангажимент от $5 милиарда за подсилване на икономическото партньорство.

Тази инвестиция съставлява забележителен съставен елемент от по-голяма самодейност на стойност $30 милиарда, оповестена по време на срещата на върха.

Източници споделиха , че този капиталов проект, ориентиран към климата, ще си сътрудничи с организации като BlackRock, TPG и Brookfield. Освен това Lunate Capital, основаният в Абу Даби управител на активи на стойност $50 милиарда, ще управлява разпределението на $5 милиарда, предопределени за страните от световния юг.

През 2023 година алиансът БРИКС заема видно място в новинарските заглавия и закупи основно значение в световните геополитически полемики. Блокът освен приложи въздействащи ограничения за понижаване на зависимостта от щатския $, само че и разгласи присъединението на шест нови страни членки.

Отпуснатите $5 милиарда са особено предопределени за страните от световния юг – термин, който исторически се свързва със страните от алианса БРИКС, а точно Бразилия, Индия и Китай. Ето за какво се чака това капиталово известие да окаже доста въздействие върху финансовите връзки, които ОАЕ поддържат с тези страни.

Освен това се чака тази инвестиция да поддържа напъните на алианса за понижаване на зависимостта от щатския $. ОАЕ са в челните редици на нациите, които се отхвърлят от $ в двустранната търговия със страните от БРИКС, и изцяло възприемат сходни практики. По създание тази инвестиция има капацитет да бъде от огромна изгода за алианса и неговите разнородни начинания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР