По време на неотдавнашна реч пред студенти в Мичиганския университет

...
По време на неотдавнашна реч пред студенти в Мичиганския университет
Коментари Харесай

Директорът на ФБР посочи TikTok като най-ефективния инструмент на китайското разузнаване в интернет

По време на неотдавнашна тирада пред студенти в Мичиганския университет шефът на ФБР Кристофър Рей разказа TikTok като извънредно рисков, само че доста ефикасен инструмент за китайските разследващи организации. Въпреки че публично е благосъстоятелност на частна компания ByteDance, капацитетът на приложението за управление на потребителите е извънредно привлекателен.

Официално Рей уточни единствено един изключително рисков аспект на TikTok - системата за рекомендации, която може да се употребява като ефикасен инструмент за манипулиране на информация. Услугата може да се употребява и за интервенции за въздействие и събиране на персонални данни, само че всички обществени мрежи и доста други приложения бъркат с това. Но TikTok има една от най-големите и дейни аудитории, с към 80 милиона консуматори в Съединени американски щати и повече от един милиард по целия свят.

Шефът на ФБР намерено съобщи, че до момента в който Вашингтон няма опция да управлява работата на TikTok, активността му ще съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати. Китай не споделя американските полезности, заради което доста американски политици упорстват за възбрана на TikTok в Съединени американски щати. Алтернативата е радикална смяна на неговите логаритми, тъй че главният трафик да минава през американски сървъри, където специфичните служби да го управляват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР