По време на неделната си проповед на площад Свети Петър“

...
По време на неделната си проповед на площад Свети Петър“
Коментари Харесай

Папа Франциск отправи призив за мир в Източна Украйна

По време на неделната си проповед на площад „ Свети Петър “ изрази угриженост от натрупването на военна активност в Източна Украйна , написа ТАСС. Той помоли да се понижи напрежението и насочи молитва за помиряване.
" Ще кажа тъжното. С паника проследявам събитията в някои региони в Източна Украйна, където през последните месеци имаше нарушавания на режима на преустановяване на огъня, и с паника виждам натрупването на военна активност ", уточни папата. Той означи и тежката филантропична обстановка. „ Изразявам духовната си непосредственост с хората и ви апелирам да се молите “, продължи Франциск.
 Папа Франциск напуща Ирак след историческо пътешестване Папа Франциск напуща Ирак след историческо пътешестване
Папа Франциск приключи през днешния ден първото в историята папско пътешестване до Ирак, което мина без проблеми, макар терзанията за сигурностт...
Припомняме, че обстановката в Донбас се усложни в края на февруари. Почти всеки ден се записаха престрелки в района, в това число с потребление на миномети и гранатомети. Страните упрекнаха взаимното утежняване. Франциск не за първи път показва угриженост по отношение на обстановката в Украйна и приканва за преустановяване на спора .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР