По време на неделната проповед папа Франциск осъди възобновяването на

...
По време на неделната проповед папа Франциск осъди възобновяването на
Коментари Харесай

Папата осъди ескалацията на напрежението между Израел и Палестина

По време на неделната проповед папа Франциск осъди възобновяването на насилието в Близкия изток, като прикани и двете страни в израелско-палестинския спор да стартират " откровено търсене на мир ".

" Спиралата на гибелта, която се усилва с всеки минал ден, единствено затваря дребното проблясъци на доверие, които съществуват сред двата народа ", съобщи папата след обичайна си молитва Ангел Господен на площад " Свети Петър ".

Франциск загатна 10 палестинци, в това число една жена, убити при нахлуването на израелската войска в бежански лагер на Западния бряг, както и нападението в петък на палестински стрелец, който умъртви седем израелци пред синагога в Източен Йерусалим.

" От началото на годината десетки палестинци бяха убити при конфликти с израелската войска ", сподели папата.

" Призовавам двете държавни управления и интернационалната общественост неотложно да намерят други способи, в това число разговор и откровено търсене на мир. "

" С огромна тъга узнавам за новините, идващи от Светите земи ", сподели той.

През 2022 година на територията на Израел и палестинските територии са убити минимум 26 израелци и 200 палестинци, множеството на Западния бряг, сочи информация на Агенция Франс Прес от публични източници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР