По време на най-страшния пик на епидемията от коронавирус в

...
По време на най-страшния пик на епидемията от коронавирус в
Коментари Харесай

Българин разказа как е оцелял в пика на епидемията от COVID-19 в Китай

По време на най-страшния пик на епидемията от ковид в Китай Светослав Хаджийски се намира на към 500 км от Ухан.

Той се оказва един от хилядите туристи, блокирани там и разказва по какъв начин е съумял да се избави, без да се болести с ковид.

Светослав Хаджийски разказва прекарванията си във Facebook и приканва българите да съблюдават карантината, тъй като нещата са в действителност съществени.

Ето какво написа той:

,,Много мои познати не знаят, само че сред 21.02. и 27.02.2020 година аз бях в Китай на 500 км. от Ухан. Точно по това време се доближи пикът на инфектираните и починалите от ковид в страната.

Въведените ограничения за попречване на по-нататъшно разпространение на болестта бяха извънредно строги. Носенето на маски беше наложително, излизането без значима за обществото причина беше неразрешено, работеха единствено аптеки и някои хранителни магазини.

Аз, като чужденец без потвърдена история на предвижване, имах право да заставам в хотела или да се разхождам по празните улици без да влизам на никое място другаде с изключение на в супермаркетите.

Имах вечерен час 20 часа и ми мереха температурата 2 пъти на ден. Бях оборудван с допустимо най-качествени маски с деен въглен и сменяеми филтри, които не пропущат по-големи молекули, камо ли вируси.

Престаравах се със спазването на ограниченията. Ходех с един спиртен спрей и пръсках всичко преди да го пипна, включително и ягодите, които си купих един път.Тогава имах доста време за мислене. Мислих за живота, за това кое е положително и зло, за западната и източната цивилизации и защо ли още не.

На връщане летях през Банкок с китайска самолетна компания (други към този момент съвсем не летяха). В самолета всички китайци и аз бяхме като хирурзи пред интервенция, единствено една британка беше без защитни средства, с две дребни деца, които пълзяха по пътеката и си ближеха ръцете.

Всички ги наблюдавахме изумено. Прехвърлих се на катарски аероплан, цялостен с радостни младежи, без никакви защитни средства. Те идваха от Китай, Виетнам и къде ли още не. Само аз и китайските пасажери бяхме с маски, а останалите ни гледаха с подигравка.

Гледах всичките тези хора и си мислех дали си дават сметка, че единствено след няколко месеца усмивката ще е изчезнала от лицата им и тъкмо те ще са повода за срутва на международната стопанска система. Даже започнах да ги виждам някак ядосано и обвиняващо, само че надали някой го забелязваше зад маската.

Когато се трансферирах на третия аероплан Доха-София, единствено аз бях с маска. Казах си: обикновено, Бай Ганя е постоянно най-ербап. Когато се върнах, съблюдавах прецизно карантина и щом излязох от нея, се изследвах за ковид по най-надеждния способ, с цел да съм сигурен, че няма да заразя някой. Не бях инфектиран.

Моля да си вземете записка от моя опит!

Според мен китайското държавно управление в никакъв случай не би подхванало сходни ограничения, които сринаха стопанската система на Китай с 20%, а автомобилната им промишленост с 80%, в случай че не съществуваше голяма заплаха за здравето на популацията, и надлежно - за съществуващия публичен ред. Докато бях там, графиката доближи платото и инфектираните започнаха да понижават.

Това значи, че тези ограничения бяха ефикасни и затова верни. Не се тупайте в гърдите какъв брой сте смели и съобразителни в заобикалянето на ограниченията! Бъдете още по- взискателни към хигиената си и се дистанцирайте оптимално от близките. Това е методът всичко това да свърши допустимо най-бързо.

Тези които настояват, че това е елементарен грип, бих ги попитал за какво не стигат лекарите и лечебните заведения в Италия и Испания тогава. Защо са стигали предходната зима, а в този момент във Франция построяват военно- полеви лечебни заведения. Опомнете се! Това не е смешка.''
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР