По време на митинг на испанската крайнодясна партия VOX в

...
По време на митинг на испанската крайнодясна партия VOX в
Коментари Харесай

Сблъсъци в Мадрид в началото на предизборната кампания на партия VOX

По време на протест на испанската крайнодясна партия VOX в квартал Вайекас в избухнаха конфликти сред полицията и левицата, протестиращи против митинга на крайнодесните. Има арестувани и ранени, оповестява РИА Новости, представена от БГНЕС.
VOX реши да провежда акция за пускане на предварителна предизборна акция в самостоятелна област Мадрид на 4 май в Пуенте де Вайекас. Местните поданици считат появяването на крайнодесните тук за провокация и провеждат протестната акция.
 Испания стегна разпоредбите за носене на маски Испания стегна разпоредбите за носене на маски
Испания стегна разпоредбите за носене на маски за лице, като ги направи наложителни навън и на всички публични места, заяви Агенция Франс Прес...
На последните избори 5% от гласоподавателите са дали своят вот за VOX във Вайекас, до момента в който левите партии завоюваха 77%. Мястото на действието е площадът на Конституцията, който известно се назовава „ Червения площад “.
След началото на митинга на VOX, протестиращите последователи на лявоориентирани партии, в това число представители на антифашистки организации, стартират да хвърлят камъни и бутилки по полицейския кордон, ситуиран по периметъра на митинга. Полицията употребява палки. Радикални групи също построяват барикади от контейнери, блокирайки околните улици. Има арестувани и ранени.
" От установяването на демокрацията в Испания правото в никакъв случай не е печелило тук. Ние сме зона на работническата класа и не ни харесва фактът, че фашистите идват тук ", сподели локален гражданин на име Селио. Тя е облечена в лилави облекла - знак на феминизма. Тя счита, че VOX се пробва да „ върне страната към Средновековието “ с концепциите си за дамите и мъжете и даже „ отхвърля да има принуждение над дами “. На митинга на VOX участват водачът му Сантяго Абаскал и претендентът за поста министър председател на самостоятелна област Мадрид от тази партия Росио Монастерио. 

 съдебна експертиза: Испанските управляващи да трансформират Наказателния кодекс и да подсигуряват свободата на изложение съдебна експертиза: Испанските управляващи да трансформират Наказателния кодекс и да подсигуряват свободата на изложение
Комисарят по правата на индивида на Съвета на Европа Дуня Миятович прикани испанските управляващи да трансформират напълно Наказателния кодекс, за д...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР