По време на масовите арести в края на 2019 г.

...
По време на масовите арести в края на 2019 г.
Коментари Харесай

Българката, заподозряна във връзки с Ндрангетата: Свалиха обвиненията към мен

По време на всеобщите арести в края на 2019 година, свързани с клана Бонавота, беше намесено името и на българка, обвинена като подставено лице на семейството. Екипът на Българска национална телевизия съумя да открие сънародничката ни в Чирпан.
Още по тематиката
В края на 2019 година италианските управляващи арестуват Живка Танева, която работи като барманка в градчето Сан Онофрио. Смятат, че е била подставено лице на комерсиална активност, обвързвана с Никола Бонавота, а задачата била пране на пари. Разследващите настояват, че Никола е основна фигура на семейството, представляваща калабрийската мафия в градчето. В листата на подсъдимите при предварителния развой извършен през септмеври името на Живка е под номер 138.

Разказва, че през днешния ден се е прибрала от Италия, където живее от дълго време, и че карцерът й е неточност. Отрича да има заведение на нейно име. Казва, че познава Никола, само че няма никакви връзки с него:

" Е, доста ясно, по какъв начин да не го познавам?! Той е от Санта Онофро, където работя. Никакви връзки нямам. Здравей, здрасти и това е. Не знам с какво се занимава. Преди години беше барът негов. Как ще съм работила за него изобщо! Други бяха шефовете. "

По думите й, е станало комплициране, обвиняванията към нея са свалени и може да пътува свободно. Казва, че отново ще се върне в Италия и ще продължи да работи като барманка.

" В момента всичко си е тъкмо. Имат си каузи. Всички са пуснати дето бяхме задържани ", споделя Живка.

Тя е престояла в ареста 10 дни, до момента в който мине делото, тъй като по него са доста хора.

Като я арестували нищо не й споделили: " Даже един въпрос не ми зададоха. Просто аз си демонстрирах документите и всичко завърши. "

Подсъдимите по делото са 335 лица отпред с 66-годишния Луиджи Манкуза, прочут като Чичото. Част от обвиняванията са за убийства, пране на пари, рекет и трафик на боклуци.

В процеса ще вземат участие над 600 юристи. Според италианските магистрати борбата в съда ще бъда решаваща във войната против мафията.

Италианският прокурор Никола Гратери е твърдо решен да завоюва борбата. Въпреки че съгласно Анна Сержи - изследвател на мафията в Италия, сходна организация не би могла да се пречупи елементарно.

" Този развой не е краят на " Ндрангетата ". Той е единствено против няколко клана. Тази организация се състои от 160 клана. Това не са най-важните хора, това е единствено една провинция. ", споделя Сержи.

В " Ндрангета " може да се влезе единствено по два метода - посредством родствена връзка или брак.

" Не мисля, че има забъркани българи на високо равнище. Има няколко случая, при които е открита взаимна работа с престъпни групи от Армения, Русия и Западните Балкани. Тяхна роля нормално е да оказват помощ, когато има потребност от събиране на задължения и потребление на принуждение. ", изяснява Сержи.

Очаква се процесът против " Ндрангета " да продължи не по-малко от 2 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР