По време на мандата си като военен министър Николай Ненчев

...
По време на мандата си като военен министър Николай Ненчев
Коментари Харесай

Радев: Ненчев остави авиацията в пълен колапс


По време на мандата си като боен министър Николай Ненчев се е провалил. Той изрично "катастрофира " с Полша.

Това съобщи президентът Румен Радев. Той се яви в съда като очевидец по делото против някогашния министър на защитата Николай Ненчев. Ненчев е упрекнат в закононарушение по работа поради подписаните контракти за ремонт на военните ни самолети МиГ-29.

Румен Радев и напомни, че е написал докладна бележка след негово посещаване там. Това станало по времето, когато боен министър е бил Ангел Найденов. Ясно съм споделил, че Полша има капацитет за поддръжка на самолетите, само че това би трябвало да се изследва, по този начин както би трябвало да се изследват опциите за диверсификация, разяснява президентът. Той напомни, че постоянно е призовавал за подписване на неотложен контракт с съветската компания РСК МиГ за избавяне на авиацията. Второто, за което постоянно съм призовавал, е търсене на благоприятни условия за диверсификация на услуги с Полша, а в дълготраен проект - доставка на нов аероплан, разяснява Румен Радев. В момента всеки аероплан лети с елементи с удължена от нашия инжинерно-технически състав валидност. Това опонира на всевъзможни правила и риска носим ние, сподели още президентът.

По мотив вчерашната си среща с премиера президентът разясни, че е приказвал с Борисов за предотвратяването на войната сред институциите, която някои политици от ГЕРБ се пробват да водят. "Надявам се ГЕРБ да схване държавническия метод на Борисов, тъй като дейностите и декларациите му все по-често опонират на тези на Цветан Цветанов.

Той схваща повече от жилища, в сравнение с от изтребители, а единствената му връзка с авиацията е, че приказва на автопилот и някой различен му задава курса, разяснява президентът Радев думите на Цветанов.

Колкото до основаната в Народното събрание комисия за изтребителите "Грипен " президентът счита, че се прави опит българският парламент да се трансформира в непрекъснат арбитражен съд за политическо влияние. Това Народно заседание, създава кавги, а не закони, разяснява още президентът. Радев е на разпит като очевидец по делото против Николай Ненчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР