По време на криза служителите ви трябва да работят при

...
По време на криза служителите ви трябва да работят при
Коментари Харесай

Вирус, за който хората нямат имунитет

По време на рецесия чиновниците ви би трябвало да работят при по-високи равнища на стрес, по-дълго работно време и да бъдат по-фокусирани върху работата си от нормално. Тази композиция постоянно кара хората да се усещат непрекъснато изтощени и раздразнени. Иначе казано, те стават жертви на прегаряне(бърнаут). Това е изключително постоянно срещано събитие при по-продължителните рецесии, при които професионалните проблемите на хората не остават в офиса им, а се придвижват и в персоналния им живот.

Управлението на екип, които минава през интервал на бърнаут, е голямо предизвикателство за даже най-опитните водачи. Грижата за чиновниците обаче постоянно би трябвало да бъде приоритет. Има доста способи да извършите тази неприятна обстановка малко по-лека. Ето по какъв начин:

Задавайте повече въпроси и давайте по-малко нареждания

Питайте постоянно членовете на вашия екип дали се оправят с натоварването и напрежението, на които са подложени, и дали разполагат с нужните запаси, с цел да си правят работата по допустимо най-хубавия метод. Задавайте въпроси, които ще ви оказват помощ да разберете, дали чиновниците ви са претрупани и какво може да извършите, с цел да олекотите работата им.

Поставете акцент върху позитивните вести

Когато напрежението е доближи рекордни равнища, човек елементарно може да изгуби визия за позитивните неща, които се случват към него, и да се концентрира напълно върху неприятните вести. Като коуч аз слагам особено внимание на това, че по време на рецесия водачите би трябвало да насочват вниманието на чиновниците си към нещата, които вървят добре и към триумфите на компания. Разбира се, това не значи да криете от тях неприятните вести, а просто да отделяте повече време на позитивните.

Управлявайте упованията

В сложните време е значимо всички да имат реалистични упования за резултати, които могат да бъдат реализирани. Важно е да се уверите, че нещата, които желаете от вашия екип, са в границите на допустимо. Поддържайте непрекъсната противоположна връзка със чиновниците, с цел да сте наясно с напредъка, който са постигнали, и с трудностите, пред които са изправени. Колкото повече съпричастност и позитивизъм демонстрирате, толкоз по-продуктивен ще бъде екипът ви.

Намалете рецензиите и увеличете хвалбите

Не е елементарно човек да показва признателност за каквото и да е било, когато нещата не вървят добре. Щом обаче екипът ви оказва помощ спомагателни старания и влага повече време в работата си, вие носите отговорността да оцените труда и триумфите на вашите чиновници.

В тези сложни времена не би трябвало да забравяте, че даже най-отдадените и ангажирани членове на вашия екип могат да станат жертви на бърнаут. Това е вирус, за които хората нямат имунитет.

..................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР