По време на КОВИД-19 Алианс за единство на румънците“ бе

...
По време на КОВИД-19 Алианс за единство на румънците“ бе
Коментари Харесай

Социолози дават 20% подкрепа за националистите в Румъния

По време на КОВИД-19 „ Алианс за единение на румънците “ бе срещу носенето на защитни маски и срещу локдауните

Националистическата партия „ Алианс за единение на румънците “ (AUR) е единствената, която записва напредък в електоралните настройки през последните две години, оповестява в. „ Адевърул “, като се базира на данни от изследване на публичното мнение за поддръжката за партиите година преди серия от избори в Румъния. Догодина в страната следва избор за Европейски парламент, локални, парламентарни и президентски избори.

„ Алианс за единение на румънците “ е единствената партия в анкетата на организация ИНСКОП, която отбелязва растеж в електоралните желания през последните две години, цитира ги Българска телеграфна агенция. Рейтингът на групировката, ръководена от Джордже Симион, се е покачил от 14,2 на 100 през юни 2021 година на 20,1% две години по-късно.

„ Партия „ Алианс за единение на румънците “ бе в съпротива през целия интервал, обхващащ изследването “, припомня шефът на ИНСКОП Ремус Йоан Щефуряк. Партията бележи растеж в електоралните желания от 6 процентни пункта през последните две години, нарастването не стопира и последните шест месеца.

„ Алианс за единение на румънците “ бе основана през декември 2019 година като партия на румънската диаспора. Формацията разкри клонове в страните с огромни румънски общности и на парламентарните избори през 2020 година реализира зад граница резултати, съпоставими с тези на водещите политически сили в Румъния.

Формацията се афишира за „ единение “ на румънците по целия свят, в това число тези в Украйна, Сърбия, Италия или Испания. Обявява се в работа на националния интерес на румънския народ.

По време на пандемията от КОВИД-19 „ Алианс за единение на румънците “ бе срещу носенето на защитни маски и срещу локдауните. Партията притегли доста почитатели измежду хората, които отричаха пандемията, имунизациите и защитните ограничения.

Лидер на партията e Джордже Симион – 36-годишен цивилен деятел, който се застъпва за обединяване на Румъния и Република Молдова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР