По време на консултациите при президента Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ –

...
По време на консултациите при президента Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ –
Коментари Харесай

Карадайъ обяви при какво условие не биха подкрепили мандат за правителство


По време на консултациите при президента Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, (ДПС) предизвести партиите да не трансформират бюджета в избирателен популистки инструмент.

" С този бюджет наследството е дълг от 15 милиарда на година. Ако в Народното събрание се внесе избирателен бюджет, завещаният дълг доста елементарно може да стане 30-35 милиарда на година. Въпросът е каква е цената на дълга, по която през днешния ден можем да получим дълг и доколко можем да си го позволим ", добави той,

" За по-малко от 2 години българите гласоподаваха 4 пъти за парламент. Общото е, че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да ръководи сама и не дадоха благоприятни условия за лесни обединения. Въпреки това, жителите чакат проблемите им да не се отсрочват и да бъдат решавани утстойчиво и дейно. Това значи постоянно държавно управление, подкрепено от парламентарно болшинство ", съобщи от своя страна Румен Радев и изиска да знае какво значи за програмно или експертно държавно управление и какво би било разпределението на политическата отговорност при вероятно такова. Той попита и дали биха подкрепили първия мандат за сформиране на постоянен кабинет.

" Ние еднообразно си приказваме с всички. Диалог с предварителни условия, червени или розови линии мъчно би създал какъвто и да е артикул. Затова ние от на напред във времето слагаме разговора. Засега сме на стадий диалози. Еднакви са диалозите ни с всички. За първия мандат най-голямата парламентарна група в Народно събрание има правото да предложи министър-председател, само че чакаме да чуем политики. Ако се предлага реваншизъм и продължение на политиката на ненавист, такава политика не бихме подкрепили, тъй като съгласно нас тази политика е нездравословна за жителите и страната. Ако първият мандат е несполучлив, ще подходим по този метод и към втория и третия мандат ", отговори му Карадайъ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР